Look a like!?!?

För många år sedan var jag nere i Italien. Jag har en kusin som är gift med en Italienare.Vi var ute en sväng och de sa alla att jag liknade den Italienske smörsångaren Eroz Ramazotti! Min mor sa likadant på den tiden. När jag var i Österrike sa de samma sak. Till saken hör att Eroz var och är väldigt stor i Österrike samt givetvis i Italien.


Eroz Ramazotti ?                  Bertil Örjestad ?

Äntligen!

Har jobbat hela helgen och äntligen är man ledig. Jag jobbar bara fyra dagar denna vecka och det känns bra. Min rygg känns även den i stort sett 100 %-ig nu. Jag ska fara på gymmet och göra lite övningar för att kolla hur det står till.

I helgen var det final i Eurovision Song Contest. Jag har råkat höra en låt jag tycker det svänger bra om och det är Islands bidrag. Nu har jag ingen koll på vart de hamnade jag vet bara att de inte vann. Låten framförs av Hera Bjork och heter ”Je ne sais quoi”. Om du klickar här så hör du låten.

 

Om en månad befinner jag mig nere i Stockholm. Då pågår ju fotbolls VM så det blir väl bara att byta TV soffa.

 

Islands bidrag svängde ju rätt friskt av det lilla jag hört!


Träningsfritt, men inte för Finske Mikko!

I dag blir det ingen träning. Det gäller att lyssna på kroppen och jag har lite träningsvärk samt ont i ryggen och då ska man vila. Jag har ju annars tränat väldigt bra sista tiden. Lite väl mycket periodvis. Jag vill ju inte skada mig så därför blir det ingen träning alls idag.

En som jag läst tränat mycket är den forne Robinsondeltagaren, Mikko Natri! Robinsonsegraren Hans Brettschneider ska tydligen ner till Göteborg och dessa kombattanter ska köra s.k femkamp på Liseberg. Mikko har redan nu tömt nöjesfältet på nallar och detta gör ju att han måste framstå som klar favorit. Läs gärna på Mikkos blogg.

Klicka här så kommer du till Mikkos blogg


Struken på Solvalla!

Förra veckans högsommarvärme har snabbt förvandlats till kyla. Idag är det bara +8 enligt termometern. Det blåser dessutom vilket gör att det känns kallt.
Hoppas på bättre väder i morgon eftersom jag är ledig. Har en hägg på tomten med ett stenparti runt om som, skulle behöva rensas.
Hade lite flyt på Dagens Dubbel i afton. Den gick in och gav 12 ggr pengarna. HAr ni föresten hört den här dåliga historien?
"Vilken fin häst ni har"
"Tack så mycket, den blev ju struken på Solvalla"


Stenpartiet runt våran hägg måste rensas.


Aktiv utomhusdag!



Har varit aktiv större delen av dagen. Jag började med att klippa gräsmattan och därefter så fixade jag till potatislandet. Jag fräste en hel del men har inte sattit potatisen än för det är lite för tidigt. Gräsmattan börjar ta sig nu efter det att jag körde med mossrivare för en vecka sedan.



Frun grillade till middagen och det blev väldigt gott. Jag tycker om grillat om det inte blir för ofta. Jag avslutade kvällen med en halvtimmas kickboxning mot säcken som jag har monterat utomhus. Nu stod jag inte och slog i sträck utan det blev lite mera intervalliknande. Vigheten i sparkarna sitter kvar men jag borde få mera höjd efter lite träning, slagen var det inget fel på. Jag körde med handskar även om min granne tycker att det är fjantigt.


Reklamation!

Ledig i helgen och idag slutade jag klockan 14.00. Var förbi radiohandlaren och reklamerade ett par hörlurar jag köpte till min MP3-spelare för en dryg månad sedan. Jag fick ett par nya trots jag inte hade kvitto. Mycket bra service med andra ord. Jag är nöjd med lurarna för de sitter hur bra som helst och det är ett enormt bra ljud. Nu hade det blivit fel på den vänstra luren.


Kickboxning!

Jag har länge varit ut efter en boxningssäck. Det är bra träning att stå och slå på den och köra lite kickboxning. Jag har ett perfekt ställe att ha den på.

Nu är det så att jag har en granne som flyttat in för ett tag sedan. Jag frågade bara på skoj om han visste av någon boxningssäck. Vad tror ni jag fick för svar? "Jag har en hemma liggandes i tvättstugan som jag aldrig använder!!!!"

Vi tog säcken och hängde upp den hos mig och den passade utmärkt. Nu får jag låna säcken. Platsen den hänger på är utomhus. Vad folk tänker när de ser mig stå och sparka och slå på säcken tänker jag inte bry mig om.


10 kilo lättare på 3 månader!

Det var ett tag sedan jag vägde mig. Jag gjorde därför slag i saken för en stund sedan och ser att jag minskat exakt 10 kilo sedan 10:e februari! Jag är uppriktigt sagt ganska stolt över detta. Jag satte upp det som mål också och det fanns de som menade att det var för stort. Nu är det ju så kära vänner att jag har brottats med betydligt större projekt under mitt liv och jag vet att bestämmer man sig för någonting så är det fullt möjligt. Jag verkar också behållit den lilla muskelatur jag hade. Det verkar som det är kroppsfett som har försvunnit. Dett aberor till stor del på att jag har ökat proteinintaget regält samt tränar varierande med både styrketräning och konditionsträning. Med andra ord så äter jag knappast för lite i alla fall.

Nu kommer det svåra nämligen att ligga kvar på denna vikt. Jag tror det inte ska vara några problem eftersom jag tänker på kost och motion. Nu när det blir sommar så rör man alltid på sig lite mer.

Jag har fått en del mail av folk samt inlägg på bloggen om tips på hur man går ner i vikt. Jag ska försöka skriva något blogginlägg om detta.

På tal om sommar så har det varit kanonväder i några dygn. Studsmattan befinner sig på gräsmattan nu vilket är ett gott tecken.

 


Morgonpromenad?

Utanför mitt jobb går en stig som kallas Flottarstigen. Från mig och runt stigen tar det ungefär 50 minuter att gå och då kommer man till mitt jobb efter 40 minuter. Om jag går direkt till jobbet och hoppar över stigen så tar det 10 minuter. Jag funderar på att börja gå Flottarstigen rundan före jag ska jobba. Jag brukar ju kliva upp 05.45 så det borde man ju hinna med. Jag måste bara välja bort bl.a 30 minuter framför TV:n och TV-shop. Valet är enkelt, jag ska försöka med promenaden.

Börjar jobba 13.30 i morgon och tänker hinna fara på gymmet innan. På tisdag och onsdag är jag ledig och då blir det fixa till lite i trädgården, sova och träna.

Nu är det bara tre veckor kvar tills semestern börjar. Nedräkningen har börjat!

 

En morgonpromenad runt Flottarstigen innan jobbet?


Trädgårdsarbete väntar!

Har jobbat till klockan 16.00 och har precis ätit. Det är sommarvärme här och solen skiner. Jag ska ta och bege mig ut till trädgården och räfsa efter det att jag körde med mossrivaren igår.

På tal om trädgårdsarbete så är väl detta en höjdare…..klicka här!



Årets varmaste dag!

Så var det då årets varmaste dag här i Robertsfors. Det är skönt då att vara ledig men tyvärr jobbar jag hela helgen. Jag har varit ute och räfsat på gräsmattan. På tisdag kommer jag att köra med mossrivare och därefter med uppsamlaren. Gräsmattan mår bra av detta. Jag har också passat på och sitta ute i solen en timma i shorts. Jag tillhör den skara som har väldigt lätt att få färg.

 

Har städat övervåningen och känner mig just nu lite lat. Kommer att tillaga fläskfilé lite senare. Måste försöka se Sverige-Lettland i ishockey VM. Tråkigt att Jimmie Eriksson skadades. Nu sägs det att man anmält David Rundblad till truppen. Vilken utveckling han haft sedan JVM.


Antingen eller?

Börjar jobba klockan 14 idag och har vaknat tidigt. Har fått i mig frukost och en kopp kaffe. Jag dricker endast en kopp kaffe per dag och det är på morgonen. Tills för ett år sedan drack jag säkert 15-20 koppar per dag. Det är ju inte speciellt nyttigt. Jag är en sådan person som blir lätt ”beroende” av sådant jag överkonsumerar. Skulle jag dricka tre koppar en dag så blir det snabbt 10-15 st per dag igen. Samma sak med sötsaker. Försöker undvika detta helt. Ibland så blir det tårta vid kalas men då äter jag som om jag inte sett annat.

Jag tillhör väl dom som har en sk ”beroendegen”. Ta det här med motion. Antingen tränar jag inte alls eller så blir det slaviskt!!!! Det finns aldrig ett mellanläge i saker jag gör. Jag har alltid varit så. Det är antingen eller………Det kanske är bra att jag inte dricker alkohol då? Jag "googlade" lite angående missbruk och beroende och fann följande:

Missbruk och beroende styrs av hjärnans belöningssystem. Signalsubstansen dopamin har en huvudroll och ser till att belöna oss för sådant som är nödvändigt för vår egen och vår arts överlevnad. Tack vare belöningssystemet är det njutningsfullt att äta, dricka, motionera och ha sex, men den kan också leda in oss på missbruk.

Nu ska jag snart fara på gymmet och träna. Föresten så kom jag på igår att jag det senaste kvartalet tränat i snitt 6 gånger per vecka. Styrketräning och kondition för hela slanten.

 

Missbruk - hjärnans belöningssystem styr oss!


Jag åker till Fotbolls-VM!

Världsmästerskapet i fotboll 2010 skall spelas i Sydafrika 11 juni - 11 juli, och är den 19:e upplagan av VM i fotboll. Det skulle vara häftigt att åka dit men det får förbli en dröm.

Trots att inte Sverige är med så blir det ett intressant VM. Jag har kollat på gruppindelningen och det är säkert 10 lag som kan bli världsmästare. Elfenbenskusten och Nigeria blir spännande att följa nu när "Svennis" coachar Elfenbenskusten och Lagerbäck tar sig an Nigeria! Eftersom VM spelas i Afrika för första gången så tror jag att ett eller två lag från den kontinenten kan nå semifinal! Av de europeiska lagen så håller jag på Spanien. Tror de kan gå långt men vissa skador kan störa.

 

Nu är det färdigdrömt det blir inget Sydafrika. Ska ta på mig löparkläderna och bege mig ut på en runda.

 

Fabio Cannavaro och Italien är regerande världsmästare efter

en rysare mot Frankrike i finalen. Det vore en dröm att få

uppleva ett fotbolls-VM!


Sabotage!

I  morse när jag kom till jobbet så märkte jag att min nyckel inte gick att använda till skåpet i vårt omklädningsrum. Jag försökte och försökte med det var fel på låset. Vaktmästare försökte och först trodde han att det var en avbruten nyckel i låset men det visade sig vara någon som hade stoppat i en massa papper i låset. Efter en timme gav vaktmästaren upp och fick lov att borra upp låset.

Ganska onödig form av sabotage. Nu drabbade det inte bara mig, det drabbade även vaktmästaren! Jag kunde ju börja jobba ändå utan att nödvändigtvis kunna öppna skåpet. Larvigt eftersom det arbetar vuxna människor på min arbetsplats.

Nu ska jag bara smälta middagen innan jag beger mig till gymmet och tränar.

 


Vilket äventyr! (om du vågar)

 

Var vid en stuga vid havet i dag. Först så fikade vi och de sa sedan att tre-fyra timmar senare skulle det bli mat. Jag såg en skogsväg från stugan in i landet och jag undrade var den gick. De sa att det var rätt ödsligt men jag beslutade mig för att ta en promenad efter vägen. Jag tog med kameran vilket jag senare var glad över att jag hade med mig.

 

 

Det var enstaka snöfläckar efter vägen men inte blötare än att jag ganska så lätt kunde gå med mina skor utan att bli blöt.

 

 

Ja det var verkligen ödsligt och frisk luft. Efter ett par kilometer så blev det ett snöparti och jag såg de spår som jag aldrig sett i verkligheten. Det såg ut som björnspår! Min puls ökade. Björnspår! Jag hade moblitelefonen med mig och ringde till stugan. Först trodde de att jag skojade men de beslutade sig för att komma efter. De ringde efter ett tag och undrade var jag var men tydligen var jag 6-7 km från stugan. De var själva lite förskräckta det hörde jag på rösten. Jag tänkte ge upp och vända om men till slut såg jag några trötta själar komma gåendes.

 




Vi tittade på spåren och hade alla samma uppfattning. Vi gick och jag ville följa spåren men ingen annan vågade. Tydligen är en arg björn inget man vill träffa. Jag vandrade ungefär ytterligare två kilometer men då kunde jag inte se några mer spår.

 


Jag vände tillbaka och vi gick allihop tillbaka till stugan där det vankades mat.


Stuga vid havet!

I dag ska vi åka ut till en stuga vid havet. Vi är bjudna till några vänner på fika och mat. Det blir 2-3 familjer till. Solen är på väg att titta fram men jag kommer då att klä mig regält. Ska ta med kameran också och ta lite bilder.

 

Första gången jag besöker mina vänners sommarstuga. Blir intressant

att se hur det ser ut. Något i den här stilen kanske?


Sveriges värsta stad!

Var in till Umeå idag. Vi skulle hämta ut nya glasögon till Frun och Danne. När vi ändå var där så åkte vi till Coop Forum och handlade. Jag var in på Stadium bredvid och skulle titta på en träningsoverall. Tyvärr fanns de bara i medium.

Gillar inte Umeå som stad. Den är ganska rörig och lite konstigt byggd. Stan är alldeles för utspridd och överallt är det en massa byggen. Det jag föraktar mest med staden är deras ishockeylag eller fd ishockeylag. Hur kan man heta Björklöven? Tacka vet jag Skellefteå och deras ishockeylag.

 

Nu blir det laga middag. Har tagit fram fläskfilé ur frysen så det är bara att sätta igång.

 

Rådhustorget i Umeå.


Romantisk middag!

I afton hade vi tänkt beställa hem pizza. Det var flera månader sedan jag åt en pizza. Men eftersom Danne var med klassen i stan och åt så tog jag och lagade en romantisk middag, Ser att alla grannar här grillar i afton men här går jag mot strömmen. Jag hade tidigare idag köpt hem en blomsterkvast så det blev en romantisk middag med min fru när hon kom hem från jobbet. Jag tog fram ärtsoppa och värmde. Till detta serverades mjölk och smörgås.



Ledig!

Nu är jag ledig i tre dagar men man har fullt upp ändå. Jag åt frukost med familjen och ringde veterinären på morgonen. Katten ska ju ha P-piller. Just nu så går tvättmaskinen för fulla  muggar och jag har spolat upp varmvatten i bakaret och hällt dit klorin. Jag ska låta det vara i någon timma för att sedan ta en borste och rengöra badkaret. Under dagen blir det också att städa övervåningen.

Kommer att göra ett break vid 11-tiden. Jag far på gymmet och tränar och tar en bastu där innan man åker hem och fortsätter.

Hoppas vädret håller i sig under helgen. Jag ska föröka hinna vara ute och få bort grus från gräsmattan samt räffsa på de torra partierna.

 


Ingen värk!

Trodde jag skulle vakna med ordentlig träningsvärk idag. Nej jag hade inte det. Det blev en massa ryggövningar igår och med ganska tunga vikter. Det känns lite men inte så farligt som jag hade förutspått.

Jag har precis ätit frukost och ska ta mig en promenad. Jag börjar jobba klockan 12 idag men imorgon är jag ledig. Jag är föresten ledig i tre dagar. Jag har en tredagars ledighetsperiod på sex veckor, men den brukar gå snabbt.

 


Snabba Cash!

Har satsat 20 kronor på Dagens Dubbel. Jag gör det nästan varje onsdag och kanske blir det ”Snabba Cash”?

Jag har läst boken med samma namn och jag tyckte den var godkänd men inte mer. Jag gillade den 1:a tredjedelen av boken men sedan tycker jag det blev segt. Jag har inte sett den på bio men jag avvaktar tills den kommer ut på DVD.

Det var skoj och träna i afton. De som redan var där lirade hårdrock i stereon på hög volym. Då gick det lätt att träna. Jag kommer säkerligen att ha träningsvärk i morgon men det må vara hänt.

 

Snabba Cash var ingen höjdare till bok. Den får betyget 3 av 5.


Niko blir Skellefteåbo?

Niko Dimitrakos, får lämna CSKA Moskva. Han gjorde ingen succé i KHL och noterade 17 poäng på 50 matcher. Vad som händer med honom nu är oklart. Vad sägs om att flytta till Skellefteå, Niko? Niko var lite ojämn men i sina bästa stunder en giftig avslutare. Han hade en enorm teknik och speluppfattning.

Klicka här så följer målkavalkad med Niko då han spelade för oss säsongen 2008/09.

 

Idag fick man gnugga sig i ögonen på eftermiddagern, det snöade ute! Det är 5:e maj! Nu skiner solen i alla fall och det lilla täcket av nysnö är borta.

 

Nu blir det att bege sig till gymmet för ett styrkepass. Känner mig ganska laddad!

 

Niko Dimitrakos efter ett mål säsongen 2008/09!


Tät i bröstet!

Vaknade flera ggr i natt av att det pep i bröstet. Jag har astma så det blir så ibland. Jag for och jobbade men efter ett tag så blev det värre på jobbet så det vara bara att fara hem. Det är inte så roligt men vad ska man göra? Har nu försökt vila och det har lugnat ner sig lite.

Jag använder mediciner men det tar ju inte bort astman helt. Har nu använt så mycket Bricanyl att kroppen börjar skaka.

Jag ska försöka ge mig ut lite senare och handla. Det fattas mjölk.

 


Jag ska skaffa p-piller!

En av våra katter har snart slut  på sina p-piller! Frugan tycker att katten ska få en kull till (hon fick en för drygt ett år sedan) medan jag och Danne tycker att det får vara nog. Man måste ju kunna ha någon som vill ha kattungar eller rent utav avliva några. Detta är både jag och Danne emot.

Jag ska ringa till veterinären och beställa nya. Det kostar 300 kronor och räcker i ett år. Det kan det vara värt.


Katten har slut p-piller. Måste beställa nya!


Krattning..utomhus alltså!

Ledig idag och solen skiner. Jag har varit och styrketränat och har precis ätit. Nu ska jag bara iväg till affären och sedan tänker jag hålla mig utomhus ett tag. Vi har ett stenparti där vi har en rabatt. Jag ska ta och kratta bort allt grus runt omkring. Solen har gjort sitt till och vissa partier av gräsmattan är relativt torra.

 


Jobb!

I dag ska man jobba från 12-21. Jag jobbar varannan helg och det är inte så uppmuntrande. Jag hade hellre suttit vid TV:n och sett Liverpool-Chelsea.

Klev upp rätt tidigt och var ute på en promenad på en timma. Nu blir det att ta sig något att äta innan det blir att fara och jobba. Jag får trösta mig med att jag är ledig i morgon.

 


1:a maj!

Var och demonstrerade idag och trots vädret slöt mot 200 personer upp i demonstrationståget. Det är en bra siffra i lilla Robertsfors. Efter demonstrationen bjöds det på olika tal och fika i Centrumhuset. Jag kunde inte höra alla tal eftersom jag skulle möta en kompis som kom på besök.

Vi åkte och såg hans sons lag dvs Piteå. De mötte Robertsfors och vann med 2-0. Min kompis som går under namnet "Läktartenoren" var givetvis nöjd. Efter matchen åkte vi hem till mig och åt. Det blev inget märkvärdigt men det mättade i alla fall.

Jag och frun har också snabbt varit förbi en kompis som hade 40-årskalas. Det var mycket folk där men vi stannade inte så länge.

 

Ungefär 200 personer var med i demonstrationståget.