Läktartenoren!

Vaknade tidigt i morse och ser att det snöar! Det kanske inte är så mycket men det snöar i alla fall. Nu snackar vi aprilväder. Jag minns en gång när det snöade ymnigt på midsommarafton. Jag ska jobba till 21.00 och efter det så passerar jag en av Valborgseldarna på vägen hem. Där brukar hela Robertsfors vara.

 

Har tagit ut en semesterdag imorgon. Jag ska demonstrera men anledningen till att jag tagit semester är att en kompis kommer till Robertsfors. Robertsfors spelar mot Piteå i fotboll och kompisens son spelar i Piteås lag. Har även bjudit Läktartenoren på middag vet inte om han kommer själv eller har hela familjen med sig. Läktartenoren är för övrigt bror med tidigare AIK hejaklacksledaren Lauri. Kan bara säga att Lauri är tyst i jämförelse.

 

Nu ska jag ta mig en promenad innan det blir dags att städa övervåningen här hemma.

 

Thomas Kerovirta dvs läktartenoren äntrar Robertsfors i morgon!


Än finns det hopp!

I det gym jag tränar på har de köpt in riktiga hopprep. Det är inte sådana från leksaksaffär utan riktiga hopprep. Jag testade och hoppade en stund. Jag minns att tidigare var jag rätt så skicklig på detta. Jodå takterna satt delvis i. Jag får nog ta och hoppa lite oftare om inte annat än uppvärmning.

 

Var ute på en promenad i afton och jag var tvungen förbi jobbet trots jag var ledig idag. Jag glömde min klocka igår och tänkte att jag tar igen den i morgon då jag ska jobba. Tyvärr blev avsaknaden för stor. Inte för att jag behöver kolla tiden, det saknades någonting på vänster handled. Nu är den på plats.

 

Bild från gymmet. Testade lite rephoppning som uppvärmning.


Hur snickrar man ihop ett par hockeybrallor?

Snart 1:a maj och man kanske skulle ta och snickra ihop ett vårtal? På tal om att snickra ihop, har en liten episod som hände då jag var 10-11 år gammal.

Jag hade ett par hockeybrallor över och en kompis skulle få köpa dem. Hans far var fundersam och kom hem till oss. Kompisen var lyrisk och såg lycklig ut men hans far var inte lika munter. Han sa: ”Tänk vad bortskämda ungarna är nuförtiden, när jag var ung så kunde det hända att farsan snickrade till sådant här” Jag har sedan dess funderat på hur detta kan gå till.

 

Ledig idag och det blir fara på gymmet om en timma. Jag tar mig friheten att laga middagen idag. Det blir fisk som det känns nu i alla fall. I våran familj gillar vi fisk. Jag funderar på Makrill. Får försöka snickra ihop någon god sås. Jag såg att frun har köpt hem en hel del avokado. Testa att mixa avokado, gräddfil och vitlök. Avsluta med en knippe persilja och en nypa salt och peppar. Kanon till fisk.

 

Hur snickrar man ihop ett par hockeybrallor?

 


Självbetjäning på Systemet!

Med risk för att vara ute och cykla så ger jag mig in i debatten om Systembolaget. Jag har en bekant som arbetar där och jag fördömer honom inte.

I Robertsfors inviger de idag den nya systembutiken med självbetjäning. Tyvärr tror jag att själbetjäning gör att folket handlar mer än det var tänkt och på så sätt ökar alkoholkonsumtionen. Jag syftar inte på de människor som är daglig konsumerande för de dricker oavsett hur butiken ser ut. Jag syftar till de som tar sig ett glas ibland. Jag är övertygad att många av dessa kommer att handla mer eftersom de plockar själv de varor de skall ha. På så vis slinker det gärna med en flaska extra.

Att detta Systembolag har sin ”invigning” idag dvs två dagar före Valborgsmässoafton är det strategiskt? En stor del av befolkningen kommer ju att besöka systemet eftersom Valborgs är en av de helger då det är legitimt för många att vara dyngrak samt alkoholdebuten bland våra ungdomar sker.

Men att folk handlar mycket är ju bra eftersom då ökar ju skatteintäkterna i landet! Detta resonemang håller ju inte eftersom ökad alkoholkonsumtion kostar samhället mer iform av olyckor, misshandel och brottslighet. Att Systembolaget har självbetjäning är ju heller int ehela sanningen till att drickandet ökar.

 


Bambi på hal is!

Var ute på en löprunda i afton. Jag sprang längst en åker där det går en smal grusväg. Det var relativt torrt och på håll fick jag syn på två rådjur. Jag kom ungefär 50 meter ifrån dem då de sprang in i skogen. Det finns gott om rådjur här. Jag sprang även en bit in i skogen men där är det fortfarande snö kvar på skogsvägen. Det var lite väl halkigt så jag vände om. Det blev sammanlagt en runda på 30 minuter.

 

 


You'll never walk alone!

Liverpool är mitt lag och jag har varit medlem i den Svenska supporterklubben sedan den startades. Liverpool FC International Supporters Club Swedish Branch – eller Liverpools svenska supporterklubb som vi kallas i folkmun – bildades 1999 som en underförening till Liverpool FC Official Supporters Club.


Klicka här så kommer du till supporterklubbens hemsida.

 

Tyvärr så har säsongen varit en enorm besvikelse för vi som håller på Liverpool FC. Innan säsongen så trodde många att vi skulle kunna vara med och slåss om ligatiteln. Ganska tidigt så tappade vi mark och det har vi fortsatt med. Vad beror det hela på?

Personligen tror jag att vi har för dåliga spelare i truppen. När alla är hela och i form ja då har vi en bra startelva men självklart kommer formsvackor och skador. Då ska spelare strax utanför startelvan gå in och visa vart skåpet ska stå ,men så är inte fallet hos oss. När Steven Gerrard eller Fernando Torres saknas så är vi alldeles för sårbara

Nu på torsdag är det semifinal i Europa League mot Atletico.Madrid hemma på Anfield och vår enda chans på en titel i år.

Får hoppas vi kan behålla våra stjärnspelare till nästa säsong samt förstärka. Det måste vi nog göra för att inte tappa ytterligare mark.

 

Steven Gerrard och Fernando Torres. Utan dessa faller vi lätt!


Plakat!

I afton ska jag iväg och måla plakat. Jag är värdelös på att rita och måla men man kan ju fara dit och titta vad de andra gör. Min handstil är oläslig. Det ska målas olika plakat till 1:a maj. Man kan kanske komma med idéer?

 

Att vara plakat eller göra plakat? Jag är helt

värdelös på bägge sakerna.

 

 


Viktminskning av styrketräning?

Du har säkert hört att styrketräning inte är något bra för fettförbränning? Det är sant att styrketräning i sig inte förbränner särskilt många kalorier. Men när du utvecklar muskelmassa kommer du få en högre basalförbränning mot vad du hade tidigare då muskler är en aktiv vävnad som alltid kräver energi. Efterförbränningen efter ett styrketräningspass är också den aktiv upp till 72 timmar efter träningspasset vilket gör att du förbränner väldigt mycket mer än vad man tror. Man kan alltså inte räkna bara styrketräningspasset i sig eftersom du kommer att förbränna under en längre tid jämfört med konditionsträning som har en förhållandevis låg efterförbränning och inte alls lika återhämtningskrävande som styrketräning. När du brutit ner kroppen efter ett träningspass så krävs det energi för att återhämta och bygga upp musklerna. Det är det här som kallas efterförbränning och kräver energi, på så sätt förbränner du långt fler kalorier än vad man tror.

Om man vill gå ner i vikt är styrketräning tillsammans med någon form av konditionsträning ett utmärkt alternativ då du har möjlighet att behålla så mycket muskelmassa som möjligt samtidigt som du gå ner i vikt och dina muskler blir på så sätt mer synliga. Tränar du däremot bara konditionsträning kommer du även att bli av med muskelmassa i större utsträckning vilket inte är trevligt för "beachformen" eller i dina vardagliga göromål.

En viktig sak då det gäller träning är ju även att äta rätt. Ät flera mål mat om dagen, öka på proteinet och minska på kolhydrater.

 


Förbränning..?

Fick för en stund sedan ett sms av min broder Tommy. Det löd så här: "Hur långt måste jag gå i rask takt för att förbränna 2 paltar med tillbehör + äppelkaka med vaniljsås"

Man kan väl säga att man förbränner 3-400 kalorier per timma genom promenad så om han då promenerar raskt så kanske på 1 1/2 timma då?! Beror lite på hur många kalorier hela måltiden innehöll.


Tommy har tydligen ätit en regäl lunch. Blir det ut och promenera nu?


Kände mig som...!

Kände mig som den kenyanske löparen Daniel Komen idag. Jag tog en löprunda på ganska precis 50 minuter. Det gick väldigt lätt och jag kände mig som en kenyan. Jag sprang på en grusväg och det var knappt någon trafik. Jag sprang 25 minuter i vardera riktning. Det var medvind första biten för att då bli motvind på hemvägen. Det gjorde ingenting eftersom jag var i så bra form.

Nu ska jag göra middag. Jag tog fram en fläskfilé ur frysen. Ska fundera lite i badet hur jag ska tillreda den.

 

Daniel Komen löpandes i den Kenyanska naturen.


Singel...!

Prinsessan Madeleine är numera singel. Enligt all press så går hon och Jonas Bergström skilda vägar och bryter förlovningen!


Det ser mörkt ut...!

Till sommaren är det fotbolls-VM. Tyvärr är inte Sverige med men det kan bli spännande i alla fall. Eftersom VM spelas i Sydafrika så kanske det nu blir det stora genombrottet för afrikansk fotboll. ”Svennis” ska ju leda Elfenbenskusten och Lagerbäck tar sig an Nigeria.

 

Jag fick i julklapp en massa små kylskåpsmagneter med olika idrottscitat. Det mest klassiska är ju från VM 1994.

"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk"
Arne Hegerfors på SVT under Sverige-Kamerun i fotbolls-VM 1994.

 

Jag minns mycket väl när han sa detta. Man höll på att tappa hakan. Hade det varit ett europeiskt lag och inte Kamerun så hade ju ingen kommit ihåg detta citat.

 

Det finns fler lustiga citat.

"Innern går ohyggligt fort... och han faller!!! Nej ursäkta mig, det var en längdhoppare"
Bosse Hansson på SVT hänger inte med under en friidrottstävling

 

"Om Sammer springer i djupled och ingen markerar honom så är han helt ren"
Glenn Hysén visar varför han är expertkommentator.

 

"Jag kände att jag aldrig haft ett så bra skjut på flera år"
Magdalena Forsberg under en intervju med Sportspegeln en gång i tiden... efter att ha skjutit bra.

 

"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk"
Arne Hegerfors på SVT under Sverige-Kamerun i fotbolls-VM 1994.

 

 


Grillpremiär!

Idag har vi haft årets första grillning. Det blev karrékotletter. Grillat är gott bara det inte blir för ofta.

Skönt med en ledig helg. Föresten har ni möjlighet så ska ni kika på Talang på TV ikväll. Robban Andersson, fd Robinsondeltagare, är på tapeten. Han ska vara med och äta korv!!!!!!!

I morgon funderar jag på att åka inlines. Jag har stavar jag brukar använda. Jag ska provåka ett par begagnade inlines som jag eventuellt kommer att köpa.

 

Grillen togs fram till middagen. Årets första grillning!


Tummen upp för Spritpartiet!

Har suttit och läst om ett nytt parti, Spritpartiet! De lyfter bara fram en enda fråga och det är att de vill minska svenskarnas alkoholkonsumtion. Jag är visserligen socialdemokrat men är nykterist och därför tycker jag att det är mycket bra att denna fråga lyfts fram av någon. Jag ser egentligen ingenstans där de stora partierna tar tag i denna fråga på allvar! Detta är ganska märkligt eftersom man vet att mycket av det våld som sker uppkommer under alkoholrus. De flesta som testar droger för första gången gör det under alkoholpåverkan. Hur många barn och anhöriga far illa av att någon har en hög alkoholkonsumtion?

Varje dag, med start 1 maj, kommer Spritpartiet att springa runt Södermalm i Stockholm med start i Tantolunden. En del kommer att promenera runt. Man gör detta för att uppmärksamma alla barn till missbrukare.

Alkoholen kostar samhället miljardbelopp varje år. Ändå glorifieras drickandet i medierna. Varför lyfter inte fler partier fram denna fråga högre på dagordningen?

Jag ska ner till Stockholm i sommar och ska försöka delta. Jag tycker det är viktigt att detta lyfts fram oavsett vad man har för politisk uppfattning.


Spritpartiet vill minska alkoholkonsumtionen.



Samtal med präst!

Det var förbi en präst från svenska kyrkan på jobbet. Jag känner honom inte men har hört att han är helt ishockeyfixerad och ett stort fan av Skellefteå AIK. När han var klar med sitt ärende så frågade jag spontant ”hur tror du det går för AIK nu då?”

Han var mycket intresserad och vi samtalade en hel del om ishockey. Vi avhandlade tänkbara förvärv, olika satsningar mm. Vi talade länge och det gick förmodligen ut över både mitt och hans arbete. Han hade med sig folk som stod väldigt otåligt och väntade men prästen verkade mer intresserad av vårat samtal.

Tråkigt att Björklöven gick i konkurs. Det är inte bra för ishockeyn i norr.

 


Mindre prat!

Vaknade tidigt idag trots jag börjar jobba 13.30. Brukar vakna tidigt de flesta dagar i veckan även då jag är ledig.

Blir fara på gymmet om en stund. Köra ett tufft pass innan man jobbar. Det brukar gå bra. Försöker köra tufft då jag tränar. Brukar se att många som är där och tränar lika väl kunde sitta hemma hos varandra och prata. Själv så har jag på mp3-spelaren och är i min egen lilla värld då jag tränar. Prata?  Nja det kan jag göra någon annanstans jag är ju där för att träna. Jag är i normala fall mycket pratsam men inte på gymmet.

 

Jag försöker att träna när jag är på gym, annars kan jag stanna hemma!


Vad har jag gemensamt med Usain Bolt?

Jag var ute och sprang för  en timma sedan. Jag kände mig som Usain Bolt. Först så joggade jag lugnt i 10 minuter och sedan så stretchade jag. Nu blev det hårdkörning! Intervallöpning 10 x 200 meter med ca 45 sekunders vila mellan. Jag avslutade med 10 minuters jogg och stretchade regält. Med bra musik i min MP3 spelare så gick allt lätt men det är klart på 7:e intervallen kände jag blodsmak.
Jag beundrar idrottsmannen Usain Bolt och vi har en sak gemensamt, musiksmaken. Jag gillar också reggaemusik.
Om du klickar här så kommer du till Usain Bolts hemsida!


Jag och Usain Bolt har en del gemensamt!

Vissna löv!

Läser att ishockeylaget Björklöven är nära konkurs. Blir så faller kan de få börja om i trean! Säga vad man vill om Björklöven men visst var det häftigt förr med alla derbyn. Minns när spelarna slogs på uppvärmningen så att vaktmästaren fick lov att släcka hallen. Det var tider det. Nu handlar sporten om pengar och åter pengar. Jag hoppas personligen att Björklöven inte går i konkurs.

Vindstilla ute och det blir en att snöra på sig löparskorna om ett tag. Kommer att ta en runda efter en grusväg här i närheten. Skonsamt underlag. Jag ska nog först bara föra över lite nya låtar på MP3 spelaren. Det är lättare att träna med bra musik.

 

 

 

 


Modig bankkund!

Idag var jag på banken. Före mig gick en äldre herre in. Han hade en helt vanlig plastpåse fylld med sedlar. Vi kom in samtidigt men jag lät honom ta en kölapp före mig. Han satt och väntade med en alldeles vanlig genomskinlig plastpåse som det en gång varit bröd i!!!!!!!

När det blev hans tur så såg jag att han hade två påsar och det var vad jag hörde 43000 i påsarna! Modigt av honom att bara gå omkring med dessa pengar helt synligt.

 

Nu ska jag ut och skotta lite i den snöhög som täcker ett stenparti innehållande blomsterrabatt!

 


Hotell BA i 7:an

Då har jag bokat Stockholmsresan till sommaren. Jag brukar alltid vara ute i tid med sådant. Flygresan blev någon hundring mer än jag räknade med. Nu har jag mycket förmånligt pris på boendet så det jämnar ut sig. Jag tog ”all inclusive” dvs allt ingår då. Hotell ”BA i 7:an” kommer att ta emot mig då som vanligt. Kan rekommendera detta hotell. Kolla bara in detta.

 

·        Personal möter en på flygplatsen

·        All mat är egenproducerat

·        Internet, TV

·        Bra förbindelser nära till exempelvis Tunnelbana.

 

Hotell BA i 7:an, Västertorp Stockholm. T-bana Hägerstensåsen.


Årets miss!

Nu har det hänt. Fotbollsoraklet, Bertil ”BandyBerra” Lindström 73 år, har missat en fotbollsmatch med Gröndals IK. Gröndal som är ett Stockholmslag i division I norra, spelade igår mot Hammarby TFF på Kanalplan på söder i Stockholm utan att ”BandyBerra” fanns på läktaren!

”BandyBerra” följer sitt lag i ur och skur och åker även iväg på lagets bortamatcher.

-Svägerskan fyllde 60 år igår sedan så var det ju så sent vid halv sju, säger BandyBerra när jag når honom på telefon.

Han berättar också att det är bara en handfull matcher han missat på 70 år! Nu tycker jag och även andra supportrar att ursäkten för att missa matchen igår är lite bristfällig. Vad egentliga anledningen var får vi nog aldrig veta.

 

"BandyBerra" Lindström missade överraskande matchen igår!


19/9 2010!

Har fått ordentligt med allergiska besvär. Jag medicinerar men jag blir ju inte kvitt det hela bara för det. Det lindrar dock och jag kan ju trösta mig med hur sjuk jag skulle vara om jag inte hade medicin.

Det gick bra på partiets arbetsdag idag. Partiprogrammet är väl i det närmaste färdigt och det var ganska effektivt. Det återstår ju bara fem månader till valet men tiden brukar gå snabbt. Tycker det är roligt att engagera mig och då med folk som har samma åsikter som mig själv.


Röstfördelning Kommunvalet Robertsfors 2006


Antal Andel Mandat
M Moderata Samlingspartiet 277 6,34 2
C Centerpartiet 1660 37,99 12
FP Folkpartiet liberalerna 273 6,25 2
KD Kristdemokraterna 266 6,09 2
S Arbetarepartiet-Socialdemokraterna 1546 35,39 11
V Vänsterpartiet 208 4,76 1
MP Miljöpartiet de gröna 122 2,79 1
ÖVR Övriga partier 17 0,39 0

 

Såg att HV 71 har utjämnat i SM-finalen. Det står 1-1 i matcher mot Djurgården. Har lite svårt att sitta klistrad och följa dessa matcher då man inte direkt håller på något lag men hjärtat klappar i det här fallet lite mer åt Djurgården.

Jobb i morgon men jag slutar klockan 16 så kvällen är ju ändå fri. Blir att fara och styrketräna då på aftonen. Är ledig på måndagen. Har en snöhög här hemma som täcker ett stenparti där vi har ett antal växter. Jag ska försöka vara där och hacka lite med spaden. Högen är ganska stor men står jag och skottar i 20 minuter så borde den bli avsevärt mindre.

 

19:e september är det val. Ett viktigt sådant!


Akta er för...!

Upptäckte igår när jag nästan var på jobbet att jag inte hade någon mat med mig. Jag for då på affären och köpte en färdig maträtt. Det blev Felix Gulaschsoppa. Enkel soppa och normalt en jag tycker om. Den brukar vara väldigt mättande. Eftersom jag har österrikiskt påbrå så är det en av mina favoriter, men………..

 

Det blev matrast och jag körde den i ”mikron” som det stod. Det luktade då gott. Jag satt med min syster parallellt i telefon och berättade vilken fantastisk soppa det här var och sedan slutade vi prata.

 

Vad var det nu med soppan då? Jo den hade en fruktansvärt laxerande effekt. Jag sprang 7-8 ggr på toaletten resten av arbetspasset. När jag kom hem så var det samma sak. Nu har det då äntligen gett med sig men att säga att jag sovit bra är att ta i. När klockan var 05.30 var det lika bra att inse att man ”sovit” klart. Ska ta mig en frukost och ett bad samt kolla lite nyheter på nätet och därefter bege mig till partiets arbetsdag.

 

Se upp! Laxerande effekt!


Nu ger jag mig in i politiken!

Är ledig från jobbet på lördag. Jag ska syssla med politik. Mitt parti har arbetsdag och där ska vi bland annat titta på valprogrammet gällande kommunpolitiken. Det blir intressant. Ska kliva upp tidigt och försöka hinna med en promenad innan det sätter igång.

 

Hemskt det här med askan från vulkanutbrottet. Det visar sig att människan inte rår på naturen. Har en kompis som befann sig i Stockholm och blev kvar men som tur var kände han till någon som skulle köra bil norrut så han kunde ta sig hem.

 

Stryktipsraden har jag lämnat in idag. Hoppas som vanligt på vinst. Det är ju i sluttampen av serierna och en del lag har inte mycket att spela för medan andra kämpar för att hålla sig kvar. Detta är ju faktorer att ta hänsyn till.

 

Riksdagshuset, för er som inte visste det!


Vad händer i skolan?

Var i Dannes klass i årskurs sju igår och det var trevligt. De hade SO och höll på med nutidsfrågor när jag var där. Jag blev dock förvånad att det var så stökigt i klassen. Jag trodde att när en vuxen kom till klassen att det skulle bli lugnare.

Flera barn bryr sig överhuvudtaget inte om vad läraren säger. När eleverna skulle jobba i arbetsboken ja då måste det vara svårt att få någon arbetsro.

Jag gnäller inte på några enskilda barn men när vi gick i högstadiet så respekterade vi lärarna. När läraren sa till så blev vi tysta. Det var givetvis livat i våran skola men det lugnade alltid ner sig när någon vuxen kom. Vi hade respekt för lärare.

I vår kommun har det diskuterats om att spara pengar inom skolan. Ett förslag är att göra större klasser för att så spara lite slantar. Min fråga är: Blir det bättre arbetsro då?


När arbetsron är som det är så kan ju det innebära att flertalet elever underpresterar vilket får till följd att de inte får fullständiga betyg i högstadiet. Vill vi ha det så? Vad händer med elever som inte får fullständiga betyg? På sikt kan det få tråkiga följder med kriminalitet och missbruk som följd!

 

Många säger att problemen kommer hemifrån och till viss del kan det vara så men skolan måste också ta sitt ansvar.

Jag sitter med i skolans föräldraråd och där säger vi nej till större klasser. Om detta påverkar kommunens beslut vet vi inte.

 


I skuggan av askmolnet! Den galna säsongen!

I skymundan av det stora askmolnet så spelas den första SM-finalen i ishockey ikväll. Det är mellan Djurgården och HV 71. Jag hoppas att Djurgården vinner men tror det blir tufft. Hardy Nilsson är mästerlig, ingen trodde på Djurgården innan säsongen.

Skellefteås sk Silly season blir intressant. Redan idag står det klart att Marttinen och Surovy inte spelar nästra säsong. Det ryktas också att Leksands målvakt, Joakim Eriksson, är på gång för oss. Daniel Josefsson, Fredrik Lindgren, Dominik Granak och Joakim Lindström. Listan över tänkbara förvärv växer men i första hand beror ju mycket på vilka som lämnar laget. Jag antar att Moran sticker. Han var inte bra i slutspelet. Christoffer Norgren lämnar väl också samt Pumba som måste få spela matcher. Vad händer med Rundblad? Han var ju bra igår mot Schweiz.

 

Har varit ledig idag och jag har förutom tränat, skottat bort lite snö från tomten. Det tinar ganska snabbt nu. Åt annars en bra middag bestående av helstekt ytterfilé, grönsaker och keso. Mycket gott och filén blev perfekt.

 

Vilka nya spelare beträder omklädningsrummet nästa säsong?


Skolbänken!

Jag ska vara i skolbänken idag! Danne går i sjuan och alla sjuor på skolan har en tävling. Varje gång en förälder är på en lektion får klassen en poäng. Segrande klass får sedan en buffé. Tävlingen pågår i tre veckor och man kan bara ordna en poäng per dag även om man skulle gå på flera lektioner just den dagen. Jag ska gå på SO idag. Danne säger att de läser om Sydamerika. Jag tror det är viktigt att man besöker skolan och det är ett bra initiativ att ha en tävling.

 

Stinsens son skulle börja skolan! "Träbänkar, och det här ska vara 1:a klass"


Min stora idol!


Min kanske största idol är Tintin. När jag var liten hade jag samtliga album utgivna i Sverige i mina ägor. Det finns sammanlagt 24 utgivna album som Hergé har tecknat. Idag har jag köpt en massa DVD filmer och även samlarfigurer.

Jag läste ofta Tintinalbum för mina småsyskon och då föreställde jag rösten beröende på vilken figur som talade. Det gick ett tag så långt att jag nästan kunde olika album utantill!

Jag vet inte vad det är som gjort mig så fascinerad av Tintin men jag tror det är de olika karaktärerna. Kapten Haddock är en av karaktärerna. En smått alkoholiserad fd sjökapten med ett hett humör. Tintin klarar sig alltid. Jag hade kassettband med Tintin som liten och i en av berättelserna säger han ”Ja eftersom jag kan berätta den här historien så har jag alltså överlevt” Tintins röst gjordes av Tomas Bolme.

Är du intresserad av Tintin så kolla in den officiella Tintinsidan. Klicka här!

 

Lite av mina Tintinprylar. Observera att bilarna fortfarande är i

förpackningarna och är orginal i en samlarserie. Äkthetsintyg finns!


Dags boka biljett!


Hade kort arbetsdag idag och slutade klockan 12. Har suttit och kollat på flyg till Stockholm i juli. Det verkar ont om billiga biljetter. Det kanske är dags att boka nu då?

 

Igår var jag på partiets årsmöte. Det tog lite tid och kom hem senare än jag trott. Nu på lördag ska partiset dessutom ha en arbetsdag. Man ska försöka få ihop ett valprogram för Robertsfors. Jag ska försöka medverka. Visserligen jobbar jag den dagen men jag har sökt ledigt.

 

Ska fara på gymmet och träna på ett tag och sedan blir det väl göra dagens dubbel. Är i afton intresserad att se David Rundblads landslagsdebut. Matchen visas på SVT play.

 



Yerba Mate!


Fick ett paket idag innehållande två förpackningar yerba mate. Yerba Mate är populärt i Sydamerika och används ungefär som vi dricker kaffe eller te. Yerba mate är nationaldrycken i Argentina och många andra länder i södra Sydamerika. Det har på senare tid blivit mycket populärt i hela världen på grund av sina nyttiga egenskaper och goda smak.

Av de sex vanligaste stimulantierna i världen - kaffe, te, yerba mate, kolanöt, kakao, och Guarana så är yerba mate den nyttigaste. Mate innehåller 27% mer aktiva näringsämnen än grönt te och nästan dubbelt så mycket antioxidanter.

Läs mer om yerba mate genom att klicka här!

 

Yerba mate i orginal men jag dricker i påse!


Halv åtta hos mig!


Har suttit och sett ett av mina favoritprogram, halv åtta hos mig. Tycker man blir inspirerad av matlagningsprogram och jag sa till frun ”Jag skulle vilja vara med i det programmet”.

Det skulle vara nervöst och tankarna skulle gå fram och tillbaka. Vad skulle jag servera?

 

Så här skulle menyn se ut:

 

Förrätt

Grovt rostat bröd indränkt i vitlök med varm champinjonstuvning och kalla räkor på.

 

Huvudrätt

Kycklingfilé med rotsaker i ugn. Till detta quinoa med västerbottensost i. Serveras med curry och mangosås samt keso.

 

Efterrätt

Tiramisu

 

Jag skulle aldrig tveka att vara med i halv 8 hos mig!


Det var bättre förr!


Sitter och funderar hur det var när man var liten. Jag växte upp i Skellefteå och på vintern så var Getbergsskolans hockeyplan mitt första hem. Från vårt vardagsrumsfönster så såg man ut mot plan. Jag hade koll på vilka som var där och det var alltid någon match på gång ute. Roligast var det att spela landhockey. Viktigt då var att man skottat upp själv så att det blev rejäla snövallar runt rinken. Vi fick hjälp med skottningen av en gammal tant. Hon kallades för Grävlingen.

Det var många roliga stunder och många sk ”legender” med och spelade. Minns Mats Lundström (blivande landslagsman samt 1:e målskytt i Globen) och ”Kuk-Oscar”. De kom ofta till banan ensamma iklädda varsin målvaktsutrustning. Vet ni varför Mats blev utespelare? Jodå han sa alltid att han inte kunde bli målis för att ”Oscar” var mycket bättre!

”Kascha” Carlsson, Staffan Nilsson, Lars Öhrlund, Vampa Marklund, Jörgen Marklund är bara några i mängden som var med och spelade på den tiden. Jag brukar tänka lite hur det var förr med all spontanidrott. Vi idrottade betydligt mer då än vad 10-åringar gör idag. Var det bättre förr?

På facebook finns det en grupp som heter "Vi som lirat på Getbergsskolans plan när vi var ung". I skrivande stund har den 36 medlemmar.

 

Här är en bild från vårat vardagsrumsfönster. Det är jag själv på bilden!



Securitas utanför huset!!


Så är det då klart med ny tränare för Skellefteå AIK! Det blev en riktig doldis som heter Anders Forsberg. Han är Ö-viksbo men arbetar för närvarande som talangscout åt Ottawa. Forsberg har tidigare haft hand om J-landslaget. Han sägs förespråka en snabb och offensiv hockey. Assisterande tränare blir Stefan Klockare. Mer om detta kan ni följa på tidningen Norra Västerbottens hemsida och då David och Adams blogg. Klicka här!

 

Här har det tinat rejält idag och varit soligt. Man känner att det är vår på gång. Var och styrketränade idag men det var väldigt kvavt inne på gymmet. Jag drack hemskt mycket vätska och då vatten. Man ska ju förse sig med vätska vid all träning men jag drack säkert 3 liter. Jag tror det är fel på ventilationen.

 

Ser en Securitasvakt promenera på gatan. Vad har hänt? Nej, det är bara min granne som arbetar extra som väktare. Han gör det bra med tre olika jobb.

 

Anders Forsberg är AIK:s nya tränare.


Presskonferens idag klockan 14.30!


Skellefteå AIK har presskonferens klockan 14.30! Nye tränaren som skall presenteras?


13 cm och 8,5 kg mindre!


Vägde och mätte mig i morse. Jag har gått ner 8,5 kilo samt minskat måttet runt magen med 13 cm sedan den 15:e februari! Det är jag väldigt nöjd med.

Har tränat ordentligt men också lagt om maten. Jag äter oftare nu samt mer protein. När det gäller träningen så kombinerar jag styrketräning med konditionsträning.

Idag söndag så blir det styrketräning på eftermiddagen. Jag ser fram mot detta.

 

Viktminskning på 8,5 kilo sedan den 15:e februari!


Jobbig tid!


Nu kommer en jobbig tid för mig och många andra. Jag är en av de många som har allergi och astma. När jag var liten var det mycket besvärligt. Har sett foton då jag är 2 år kanske och har utslag över hela kroppen. I puberteten gick det över och när jag passerade 25 så kom allt tillbaka. Har fått veta att några av mina syskon jag inte vuxit upp med har samma problem. Det är alltså ärftligt.

Hästar är jag känslig mot likaså lövsprickning. Parfymer och cigarettrök är också något som får mig att nysa samt en del inomhusväxter. Jag använder visserligen mediciner men det botar ju inte det bara lindrar. Tyvärr måste jag gå hem från jobbet ibland då jag nyser och ögonen sväller igen.

Astman är det upp och ner med. Tar medicin för jag ska anstränga mig och de sägs ju att en bra kondition är viktigt att ha då man är astmatiker.

När jag var liten så var det många som slapp idrotta p.g.a astman men mina föräldrar lät mig idrotta. Då sa andra att mina föräldrar gjorde fel men idag så vet folk bättre.

 


35!


Var ute på en löprunda i morse. Det blev en på 35 minuter efter en grusväg. Ganska flackt och bara en backe som jag passerade. Det kändes väldigt lätt i backen. Det var härlig luft ute och ingen trafik. Det enda jag mötte var en bil samt en stavgångare. Det kändes så bra att jag skulle lätt kunna sprungit ännu längre men vill ta det lugnt i början.

 

Man ska också vara försiktig på den grusväg jag sprang efter. Den kallas i folkmun ”promillevägen”. Det ryktas att folk kör den vägen om de är rädd för nykterhetskontroll. Vet inte om det är så eller bara en skröna.

 

Blev en löprunda på 35 minuter i morse!


Vägen till de stora pengarna!


Eftersom jag år 2003 fick en storvinst på Stryktipset så har jag då och då fått frågan hur man bär sig åt.

 

De allra flesta följer experternas eller tio tidningars tips. Inget ont i detta men har du 10-13 rätt en sådan gång ja då blir det inte mycket pengar. Med facit på hand så är det ju ganska ofta som en av tre s.k säkra matcher inte går in. Jag brukar ibland få 11-12 rätt med bra utdelning eftersom det skräller till. Jag spelar aldrig stora system eftersom jag inte vill äventyra privatekonomin. Mina system kostar runt 50-lappen och det kan jag avvara varje lördag. Vad skulle det kosta att röka eller dricka? Hur brukar jag då tänka inför en tipsomgång?

 

1)      Hur är formen på lagen? Skador mm.

2)      Hur mycket gäller för lagen? Strider ena laget för att hålla sig kvar eller för seriesegern?

3)      Derby? Tänk på att i ett derby kan egentligen vad som helst hända!

4)      Bortaplan? Ett bra lag kan ibland ha det tuffare på bortaplan.

5)      Har serien nystartat? Vissa på förhand starka lag kommer att floppa och svaga tvärtom!

 

Lycka till med eran tipsrad!

 

 


Lika som bär?


Satt och läste Robinsondeltagaren Mikko Natris blogg. Han hade hittat en sk "look a like"!. Själv har jag lyckats hitta en. Vad sägs om denna?



Hans Brettschneider         Tomas Wassberg
Robinsonvinnare !             Mångfaldig Skidmedaljör!



Kanonmiddag!


Till helgen brukar man äta någon finare mat och piffa till det lite extra. Det gäller även i min familj. Idag så var jag ansvarig för middagen och jag tog det som fanns i kylen. Vi har visserligen mängder med läckerheter i frysen men det ska ju tinas också. Vad hittade då jag i kylen?

Det blev ägg och bacon samt sallad med avocado. Inte helt fel och en klart underskattad rätt. Jag var annars sugen på blodpudding men vi hade inte blodpudding hemma. Har alltid gillat blodpudding.

Nu blir det kolla in lite inför morgondagens stryktips. Jag ska nog springa över till grannen och se vad han har för sig.
Läste nyss att David Rundblad får chansen i Tre Kronor! Kul och han har ju spelat lysande efter JVM. Enormt duktig med puck. Får AIK behålla honom?





Tack "Säcken"!


Ishockeysäsongen tog slut då Skellefteå AIK slogs ut i SM semifinalen mot HV 71. Nu väntar sk Silly Season och det kommer att vara både det ena och det andra ryktet.

Vem tränar AIK? Svårt att säga men det måste vara någon som tar vara på våra juniortalanger. Stefan Lundh?

Vilka spelare lämnar AIK? Moran, Surovy, Norgren, Marttinen och Dahlberg. Tycker AIK ska förlänga med Warg och Majevsky. Hoppas att alla våra juniorer stannar.

AIK har gjort en enastående säsong och flera spelare har varit utropstecken. Vad sägs om Hadelövs målvaktsspel? Adam Larssons debutsäsong och Rundblad efter jul? Fredrik Warg, Hagos, Bellemare samt Foppa. Jag trodde Foppa skulle få svårt att platsa i AIK! Juniorkedjans framfart........det finns tydligen en uppsjö av spelare från egna led som kan bli hur bra som helst.

Slutligen ett stort tack till Hans Särkijärvi som släppt fram alla juniorer. Kan inte finnas många som skulle våga sig på detta.


En lysande säsong är till ända.


Fick riktiga tips!


Var ute på årets första löprunda. Det blev 30 minuter samt en massa stretching efteråt. Hoppas slippa ont i muskler och leder.

Fick några bra träningstips idag. När jag sprang efter grusvägen så såg jag en man med hund. Mannen halkade till och jag stannade och kollade hur det gick. Det var ingen fara men mannen ifrågasatte all träning som han förstod att jag höll på med. Han menade att gå ut med hunden och trädgårdsarbete är minsann rejäl träning och fullt jämförbart med löpning och gym. Fick också reda på att kosten som han förespråkade var det rätta.

Med tanke på mannens andedräkt och gång så tror jag nog att han var lite fel ute men passar det honom så är det väl bra med det.

 

Nu väntar en dusch och lite mat och sedan fara och arbeta.

 

Årets första löprunda är avklarad. Kändes ganska bra.


Fenomenet Facebook!


Facebook är ett ganska lustigt fenomen. Alla verkar ju ha en facebooksida även jag. Det var en dataintresserad granne som visade mig facebook för ungefär 1 ½ år sedan. Jag gick med men inget mer med det. Helt plötsligt började jag upptäcka personer man inte hört av på evigheter på sidan. Det lades ut bilder mm. Nu har jag 260 vänner där. Jag känner väl kanske 200 av dem personligen övriga är sådana som man har samma intressen som och därför på något sätt kommit i kontakt med dessa. Gemensam nämnare kan vara jobbet, Liverpool FC, Skellefteå eller politiskt. Jag har även lite släkt utomlands där den yngre generationen är med. I Sverige verkar alla åldrar syssla med Facebook medan i exempelvis Österrike så är de flesta under 25.

 

Jag startade en grupp som heter ”Alla vi som lirade på Getbergsskolans plan när vi var ung”. Ganska snabbt hittade några barndomskompisar dit. Kul. Det är roligt att komma i kontakt med dessa och märka att alla är sig ganska lik än idag. Brukar använda chattfunktionen och chatta med folk i den gruppen. Skoj!

 

Facebook har vuxit enormt!


Cirkus Lärking!


Förlängning på gång i Jönköping mellan HV71-AIK. Christer Lärking…….hur kan du bara se åt ett håll match efter match? Tycker det är dags att lägga pipan på hyllan nu! En bra domare ska inte synas!

 

Christer Lärking har synfel, eller?


Var inne på Systembolaget!


Idag besökte jag Systembolaget! Jag handlade ingenting. Eftersom en av mina grannar jobbar där så var jag in och snackade med honom angående min kamera som han eventuellt kan hjälpa mig att laga. Det är ett fel på batteriluckan och han har en likadan kamera som inte fungerar. Tanken är ju då att man kanske kan byta ut luckan.

 

Där jag bor så är vi 6 st familjer. Jag umgås med två av familjerna. I den ena familjen så bor alltså han som arbetar på systemet. Han är väldigt duktig på datorer och det som har med el att göra. Givetvis har jag fått mycket hjälp av honom. Han brukar kunna lösa det mesta inom detta område.

 


En data och teknikintresserad granne!


I den andra grannfamiljen så har karln i huset ett enormt TV-spelsintresse samt gilla att kolla på idrott. Vi brukar se matcher ihop ibland och spela NHL spel.

 


En sport och spelitresserad granne!


Har en nyinflyttad granne också. Han är kock. Kan ju bli så att man börjar umgås med honom ju mer man lär känna varandra. Kanske få lite matlagningstips? Han driver en restaurang här i Robertsfors. Har pratat med honom några gånger och han verkar bra.

 

Träffade också en som bor i samma kvarter idag. Det är en pensionerad snickare som cyklar och promenerar ofta. Förra året cyklade han ofta omkring med en planka! Jag har lärt känna honom nu och jag berättar hela tiden om hur okunnig jag är på snickerier och jag räknar snart med att få hans hjälp i ämnet!


Har alltid gillat...!


Har tagit fram mina löparskor. Jag köpte nya förra hösten så de duger bra detta år. Jag har alltid gillat Asics skor. Det är bra dämpning och sitter härligt på fötterna. Jag har hållit upp med löpning ett tag men kondisen är ändå på topp. Det har jag märkt när jag suttit på roddmaskin exempelvis.

Det gäller att ta det lugnt i början för att slippa benhinnebekymmer. Joggingturer på 20-30 minuter samt ordenligt med streching kan vara lämpligt. Jag brukar ganska snabbt komma i form eftersom jag är lättränad. Förra året sprang jag till Överklinten fram och tillbaka. Det är drygt två mil!

Hörde att det ska vara ett lopp här i Robertsfors om en månad. Det blir att ställa upp där! Bruksloppet heter det visst!

 


Asics gör dom bästa skorna tycker jag. Det här paret köpte jag i
höstas!

Tiden går!


Oj vad tiden går undan! Fick ett mail av Valentina som löd ” Studenten börjar närma sig och jag måste ordna ett studentplakat. Jag undrar därför om du har några bilder på mig som jag möjligtvis kan använda. Har själv letat här hemma men har inte riktigt hittat någon bra bild ännu, så kom att tänka på dig. Hoppas du har tid att kolla upp och att eventuellt hittar något! :D tack på förhand! Kram”

 

Jag minns när Valentina stolt tog mig med in till hennes klassrum då hon gick i ettan! Det känns som om det vore igår faktiskt. Minns även då hon träffade Jultomten första gången och undrade då var jag var!!!!

 

Självklart ska jag fixa bilder. Jag antar att det är bilder när hon är liten.

 

Valentina 4 år!                                           Valentina 19 år!

Vilken soppa!



Har kommit hem från Johnny och Lillemor. Jag var bjuden på middag och det serverades soppa. En renköttfärssoppa men rivna morötter bl.a. Det var verkligen gott och smakade precis som soppor ska göra. Den var dessutom mättande. Jag åt två portioner!

 

Det doftade gott i Johnny och Lillemors kök! På bilden syns Johnny äta

av den goda soppan som hans fru gjort!

 

Annat är det ju med Blå bands soppor. Goda kan de förvisso vara men när räksoppan innehåller 0,5 gram räkor kan man ju undra vad det är man stoppar i sig.

 

Närbild på renköttfärssoppan!

 

 



Magrutor på gång!


Har varit på gymmet och tränat. Upptäcker att jag börjar få magrutor! Hörde på gymmet en dialog mellan två som tränade. De menade att med många magövningar ja då får man magrutor!!!! Helt fel. Jag tänkte säga till dem vad som är rätt men valde att inte verka ”stöddig”.

Om man tränar mycket magövningar så får man magmuskler. Man bör som alla andra muskelgrupper inte träna magen för mycket. Magrutor får man däremot om man får bort fettet runt magen. Man får inte bort fettet av exempelvis sit-ups. Fettet får man bort genom fettförbränning typ promenader, jogging mm samt att man lägger om maten.

 

Att jag börjar få magrutor är ju mycket för att jag gått ner i vikt och viktnedgången verkar vara mestadels fett eftersom jag äter som jag gör d.v.s mycket protein och lite kolhydrater.

 

Magövningar ger INTE magrutor. Du måste få bort fettet

från magen och då lämpligast genom ändrad kost och

fettförbränning.


Nytt jobb!


Är nu ledig i två dagar, härligt! Klockan 11 blir det ett träningspass på gymmet. Det ska bli kul. Har tränat på ganska bra ett tag nu. Jag varvar styrketräning med konditionsträning. Jag finner det ganska omväxlande. Jag följer inget program men jag försöker använda skallen.

 

Det är mycket värt att man via jobbet får träna helt gratis. Visserligen är gymmet inte av högsta klass men det duger. Man kanske skulle öppna ett riktigt gym/träningscenter i Robertsfors? Jag har faktiskt lekt med tanken men jag tror att underlaget är för litet.

 

Fick annars ett annat tips igår. Det var en arbetskollega som tyckte jag skulle passa bra på att presentera vädret i TV!!!! Hon tycker att vädret intresserar mig mycket och det kanske stämmer. Jag tycker om att prata om väder. Idag är det ett lättare snöfall över Robertsfors.

Skulle TV4 kontakta mig så nog skulle jag våga stå i TV och presentera vädret. Inga problem alls!

 

Nytt jobb? Öppna ett träningscenter eller bli väderpresentatör?


391 besökare igår!!!!!!!!!


Min blogg hade rekordmånga besökare igår. Hela 391 olika besökare på en dag! Inte vet jag varför så många kikar in. Jag har haft allt från 49-391 olika besökare/dag sedan bloggen startade!



Igår var det 391 olika besökare på bloggen!

Kan vara jobbigt ibland!


Jag fick ett telefonsamtal idag. Saker och ting kan vara jobbiga ibland. Det är bara att försöka bita ihop.

Den här låttexten säger ganska mycket.

KLICKA HÄR OCH LYSSNA!


Powerwalking!



Har varit ute på en nästan två timmar rask promenad. Mycket härligt och jag upptäcker att det tinat rätt bra. Jag gick efter en grusväg där jag normalt brukar jogga. Nu såg jag att nästa gång jag ska ut då blir det löpning. Underlaget såg bra ut.

Jag gick som sagt i rask takt. Det var en som filmade mig i smyg!

 

KLICKA HÄR SÅ KAN DU SE NÄR JAG PROMENERAR I RASK TAKT!

 

Nu blir det en dusch och få i sig mat för att sedan fara och jobba. Tyvärr så missar man hockeyn p.g.a jobbet. Det står ju 1-1 i matcher mot HV 71och det hade varit skoj och se matchen.

 

Nästa gång blir det en löprunda. Underlaget ser ju bra ut!



Frun blir TV-kändis?


Min fru berättade att på torsdag ska hon vara med i en TV-inspelning. Jag har en kompis som arbetar med TV programmet Plus och de behöver en grupp som skall testa en produkt. Tydligen är det en salva man ska smörja på magen och det sägs ska minska midjeomfånget! Man skulle tydligen inte behöva träna eller ändra sina matvanor!!

Nu är de ett gäng damer här i Robertsfors som ska testa och filmas på torsdag !!!!! De ska testa produkten i 14 dagar!

Ha Ha! Tänk om produkten kommer att fungera? Men det lutar nog åt att Sverker kommer att slänga produkten eller kanske frun min i soptunnan!

Jag frågade henne varför hon överhuvudtaget är med i någonting sådant! Hon svarade ”Jag vill träffa Sverker”

Jag har redan träffat Sverker. Vi var på Coop Forum i Umeå och handlade och frun sa helt plötsligt. ”Stå inte bara där o se ointresserad ut kan du hämta tomater”! Jag släpade mig mot den välsorterade grönsaksavdelningen och ser helt plötsligt Sverker stå och hålla i en gurka och ropar till sin fru. ”Hur har vi det med grönsaker hemma”

Jag har en kompis som jobbar på sportaffär. För en massa år sedan så arbetade han på Vindelälvsloppet och de sålde och gjorde reklam för ett skomärke. Han såg Sverker på håll som verkade vara där helt privat. Helt plötsligt så hör han Sverkers röst säga. ”Är det dom här skorna som har gelé i dämpningen” Min kompis blev nervös och började nästan skaka. Han såg ingen TV kamera. Sverker ställde ju bara en helt normal fråga som vilken kund som helst!

 

Kommer Sverker Olofsson att kasta min fru i soptunnan?


Världens mest tragiska TV-program!


När jag äter frukost på morgonen innan jobbet så brukar jag sitta framför TV:n och kolla in olika kanaler. Det brukar inte vara så mycket att titta på förutom TV Shop! Jag är ganska fascinerad av programmet. Det är så dåligt att det nästan blir underhållande.

Jag känner en i samma kvarter som försökte intala mig att det där vibrationsbältet är hur bra som helst. Några minuter motsvarade typ 1000 situps!!!! Det är tråkigt att folk kan tro på det.

Det är ju många maskiner i programmet som lovar det ena och det andra. Det är alltid lika lustigt att se före och efterbilder.

I  morse var det någon form av dans man skulle utföra och det skulle vara den mest revolutionerande metoden för fettförbränning!

Satsa era pengar på någonting annat istället. Köp ett par löparskor eller ett gymkort.

 

 

 

 


Vilken skräll!


Skellefteå AIK vann ikväll mot HV 71 på bortaplan med 5-3. AIK som är lite skadedrabbat hade hela åtta juniorer ombytta! Hela laget spelade bra men ett plus till Yared Hagos som jag tycker var bäste AIK:are. Kul att Oscar Lindberg fick göra två mål. Oscars kedja med Martin Lundberg och Melker Karlsson fick bra förtroende av Särkijärvi. Matchens höjdpunkt var AIK:s 5-3 mål. Med tanke på omständigheterna med alla skador så är ju segern en stor skräll. Noterbart är att Leif Boork sa innan matchen på Canal + att han trodde Skellefteå skulle kunna vinna matchen! Nu står det 1-1 i matcher och nästa match blir hemma på måndag.

Klicka här så hittar du ett sammandrag från matchen!

 

Tipset gick inget vidare. Men det var en svår omgång och jag spelar ju inte för så mycket pengar heller.

 

Nu blir det att försöka varva ner efter den enorma hockeymatchen. I morgon väntar arbete samt att Liverpool har match. Vi åker till Birmingham och kommer att åka därifrån med en seger.

 

Oscar Lindberg blev stor hjälte med två mål.


Tufft för AIK?


Sitter i ett soligt Robertsfors och har precis kommit hem från jobbet. Det blir mat snart och i afton ska man kika på hockey i TV. Den andra semifinalen mot HV 71. AIK verkar sakna flera spelare och visserligen gör juniorerna bra ifrån sig men en som Pavel Skerbek behövs verkligen. Nu saknas även Erik Forsell, Christian söderström och Peter Tenkrat. Att säga att HV 71 är favoriter är väl ingen överdrift.

 

Jag får väl hoppas det slår till på tipset i afton. Pengar är alltid välkommet. Stryktipsraden ser dock inte enkel ut på förhand.

 


Nyklippt!


Har varit en lugn dag. Tog en promenad i förmiddags och passade på och besöka en kompis. Där höll dom på och bakade. Jag drack en kopp te och gick sedan hem.

Vi åt en påskmiddag bestående av lax, skinka, ägg, sallader och sill. Vi hade både gravad och rökt lax. Det är svårt att säga vilken som var godare.

Blev klippt efter maten. Jag var ju ordentligt långhårig och ville egentligen raka hela skallen. Det tillät dock inte min frisörska. Hon hade införskaffat en ny frisörsax och fick bestämma hur det skulle se ut. Jag tycker det blev bra faktiskt. Frisörskan = min fru.

Nu väntar jobb lördag, söndag och måndag. Lite trisst att jobba när det är helg men det får lov att gå.

 


För ett år sedan!


Långfredag förra året nåddes jag av beskedet att min styvfar dött i en hjärtattack vid lunchtid. Det var lite chockerande när Micke(min bror) ringde. Men jag vet att han hade sagt en gång att ligga som något paket är det sista han skulle vilja göra. Jag träffade honom 14 dagar innan han dog och då var det jobbigt eftersom mamma var den som var fysiskt sjuk och Ove var tvungen vara hemma mycket och kunde inte fara på idrott i den utsträckning han ville.

 

För Ove gällde idrott och Skellefteå AIK. Han var bra på att ta med oss ungar till olika idrottsanläggningar och det är p.g.a detta jag fått mitt idrottsintresse.

 

Om Ove nu befinner sig i himlen så skulle det vara intressant vad han har att säga om:

 

*       Den nya Bollhallen som invigdes i februari men rasade!

*       Skellefteå FF:s kortvariga sejour i division I !

*       Hur är det med fotbollen däruppe? Något lag finns väl?


Förra året på Långfredagen gick Ove ur tiden!

Världens bedrövligaste låtar!


För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg om de bästa låtarna genom tiderna. Det visade sig vara svårt att utse men jag tog med några låtar jag tycker tillhör de bättre. Klicka här för att se vilka låtar jag valde.

 

Vilka låtar är då de sämsta låtarna jag känner till? Lika svårt det också men här är ett par av dem.

 

Klicka på låtarna kan du se musikvideon till låten.

 

Modern Talking - You're my heart you're my soul

Nu kanske en av mina grannar blev ledsen? Han brukar spela denna och dansa till när han har fest.

 

Dr Alban/Björn Borg/Brohlin/Frisk - Alla Vi

Har träffat Borg personligen en gång i mitt liv. Jag nämnde givetvis denna låt. En kul grej sa han! Tycker inte jag.

 

Salem Al Fakir - Keep on walking

Danne tycker det. Jag frågade varför och fick till svar, "jag tycker bara det"!

 

Enrique Iglesias - Bailamos

Fick sjunga Karaoke en gång i tiden till den här låten. Mycket skoj........

 

Peter Jöback/Pernilla Wahlgren - Han är med mig nu

Jöback har visserligen bra sångröst men jag mår illa när jag hör honom sjunga. Till råga på allt i duett med Pernilla. Det låter illa!

 

Modern Talking är ingenting för mitt öra!

Hälsoprofil !


Har suttit och sett gårdagens Förkväll med Robinsonvinnaren Hans Brettschneider. Hans fick göra en hälsoprofil i programmet. Jag hoppas alla kan se att Hans faktiskt är vältränad. Minns efter första programmet av Robinson då sa folk i Robertsfors åt mig att de själva var minst lika vältränad som Hans!!!!!

Eftersom jag känner Hans så talade jag om att de inte är det. Jag själv är relativt vältränad men Hasse skulle klå mig i flera tester tror jag. Jag tror att jag möjligtvis skulle ta honom i löpning i terräng eller? Jag och han har kanske en gemensam egenskap. Vi är bägge tjuriga när det gäller tävling.

 

Nu har Hasse tänkt ändra sin livsstil! Det klarar han galant. Jag såg att han äter ca 8 kg Ravioli i månaden! Minns Hans en gång när jag skulle fara och handla pizzor. Jag gjorde beställningen på Pizzerian men såg att det var ju en pizza för mycket. Givetvis drog jag bort en pizza. När jag kom tillbaka så packade Hans upp allt och skrek helt plötsligt ”Vad ända in i ……det saknas ju en pizza” Hans skulle alltså ha två själv! Hans var nu riktigt uppjagad och for omgående till hamburgerkiosken och köpte sig ett skrovmål som uppvärmning till pizzan!

 

Om ni klickar här så kan ni se programmet!