Åtta kilo på sex veckor!


Var och tränade i förmiddags men tyvärr fick jag ont i skallen efter ett tag så jag avbröt träningen, jag ska ju jobba i eftermiddag.

Jag tog och vägde mig på gymmet och jag har tydligen gått ner 8 kilo sedan 15/2. Åtta kilo på sex veckor! Låter ju som någon löpsedel för en kvällstidning. Nu har jag då inte tänkt gå ner något mer i alla fall utan försöka behålla matchvikten. Det ska inte vara några problem om jag fortsätter att äta regelbundet och hoppar över sådant som inte är bra för kroppen samt lagom med motion så är det lätt fixat.

Nu väntar lite lunch innan det är dags att fara och jobba. Ska innan fara förbi spelkiosken och lämna in dagens dubbel. Det gick ju bra förra onsdagen.

 


Skellefteåbesök!



Jag tycker vi har mycket snö i Robertsfors men det är ingenting om man jämför med Skellefteå. Jag var där igår och de har 118 cm snö! Jag tog en promenad från centrum till Morö-Backe. Syftet var att ströva i ett område där man vuxit upp. Första anhalten var Getberget och Getbergsskolan. Där gick jag låg och mellanstadiet och där på ishockeyplan vistades man många timmar. Nu var plan snöfylld. Alldeles bredvid ligger Floravägen och det var där man växte upp. Passerade sedan Moröhöjden där jag också bott samt mina föräldrar bodde ju där senast. En av mina bröder har numera den lägenheten så jag var snabbt dit.

 

 

 

Efter detta var jag förbi min mors boende. Hon bor i Äldreboendet Ömheten. Ett nybyggt boende. Det var riktigt kul att träffa mamma eftersom det var säkert två år sedan hon var så klar. Hon har det bra där hon bor och det sa hon också. Mamma är född i Österrike så när jag talat tyska till henne så verkar hon uppfatta bättre än när jag talar svenska. Hon svarar däremot på svenska vilket kan tyckas konstigt. Det känns väldigt tråkigt att hon inte är frisk men det är ju naturens gång. Lite tråkigt att det är en bit dit och att man inte kan hälsa på lika ofta. Det var ju därför extra skoj att se hur pigg hon var.

 

Jag hade även tänkt se matchen Skellefteå-Färjestad på afton men det fick bli hemma med grannen vid TV:n istället. Det var spännande hela tiden. Vi är i semifinal!



Robinson-Hans!

 

 

Har kommit hem från Skellefteå. Jag var snabbt inne i centrum och besökte Hans Brettschneiders butik på Köpmangatan. Jag var lite osäker på om han kommit hem från Egypten. Nu visade det sig att han är i Stockholm och stannar där tills morgondagens program på TV4 är över. Hasse skall ju medverka i onsdagens ”Förkväll”. De ska tydligen göra en hälsoprofil på honom.

Nu kunde man ju träffa ”Hans” i alla fall! I en hörna i butiken så har han gjort ett Robinsonhörn! En skyltdocka som skall föreställa en smal Hans iförd i de kläder han använde i programmet. En vododocka samt en massa annat från Robinson. Det var också en hel del teckningar från barn.

Jag hade ju tänkt känna Hans lite på pulsen inför morgondagens Förkväll men fick i alla fall se den sevärda Robinsonhörnan. Är ni i Skellefteå så gör ett besök i butiken. Det finns massor med intressanta saker för alla åldrar. Om du klickar här så kommer du till butikens hemsida.

 


I Hans s.k Robinsonhörna finns bl.a teckningar och post från barn.

 



Hemligt uppdrag!


Ska upp till Skellefteå om en stund. Jag har förutom att min mor ska besökas även fått ett uppdrag av min fru! Hon stickar och virkar nämligen och det är en av hennes intressen. Just nu håller hon på med en tröja och det fattas garn. I garnbutiken här i Robertsfors får de inte hem det garnet för än i slutet på april! Mitt uppdrag = Leta åt en garnaffär i Skellefteå och köp ett par nystan av det saknade garnet!

Inte så enkelt! Jag har ingen som helst koll på var inredningsbutiker i Skellefteå är belägna och detta trots jag kan stan som min egen ficka! Vad tänker folk om de ser mig springa in på sådana affärer?  Sedan en annan fråga, var ligger en sådan affär?

Har precis kollat på eniro.se och nu kommer jag inte undan. På Kanalgatan alldeles bredvid Pizzeria Pompei finns det en sådan butik. Pizzerian har jag varit på säkert 100 gånger men jag hade ingen aning om att det ligger en garnbutik bredvid. Nu vet jag det!

 

Ska bl.a köpa garn idag! Om jag nu hittar butiken?


Te eller kaffe?


Tills för ett år sedan drack jag stora mängder kaffe. Jag använde oftast stora koppar och räknar man ut vilken mäng det motsvarade så drack jag 20-30 koppar kaffe/dygn. Detta fick ju till följd att jag ofta sprang på toaletten. Jag gjorde då en radikal förändring. Jag dricker numera enbart en kopp kaffe på morgonen till frukost och inget mer! Ibland dricker jag inte ens kaffe på morgonen!!!

Det är lite osocialt att inte dricka kaffe. Min granne Gunnar var man ofta över och drack kaffe hos förr men nu blir det inte alls eftersom man inte dricker kaffe. Jodå nog är man dit ändå ibland. När vi får besök så kokas det kaffe men jag dricker då te. Jag är övertygad om att skulle jag börja dricka lite mer kaffe ja då är man där igen med överkonsumtion.

 

Jag har nu börjat dricka te istället och jag har två sorter som jag gillar. Det är ”Kejsarens blomma” och ”Söder te”. Bägge dessa sorter är grönt te som är smaksatt med frukter. Jag ska kontakta min syster Carina om hon kan skicka upp te från Stockholm. Dessa två märken går inte köpa här. Man kan köpa dessa i Saluhallen på söder.

 

Numera dricker jag te. Kejsarens blomma och Söder te

är favoriterna.


Snacka om slöseri!


Tömde brevlådan när jag kom hem från jobbet. Den innehöll nästan uteslutande reklam. 90 % av all reklam hamnar direkt i pappersinsamlingen, snacka om slöseri. De blad vi brukar behålla är de från matbutikerna annars åker det mesta iväg.

 

Jag ska åka upp till Skellefteå imorgon. Jag ska besöka min mor som bor i ett särskilt boende. Hon har snart bott så i ett år. Det är bra att det finns vård och det är viktigt att samhället satsar på de gamla och hjälper dem som inte klarar sig själv. I morgon spelar AIK-Färjestad i en 7:e och avgörande match. Vi får se om jag far dit eller väljer följa matchen på TV.

 

Nu blir det att laga middag för att sedan fara på politisk kurs. Intressant faktiskt och det är viktigt att engagera sig.

 

Här hamnar ju nästan all reklam man får i brevlådan!


Nu får det vara nog! Heja Timo!


Fick som vanligt lov att skotta snö idag. Det är visserligen inte så stort område men det var tungt, mycket tungt med den blöta snön. Nu får det vara nog. Har hela helgen lyssnat på Timo Räisänen. Han är ju grymt bra. Gillar plattan "I'm Indian". Du kan lyssna på låten om du klickar här!

Typiskt att Skellefteå AIK förlorade nere i Karlstad. Jag tycker att Färjestads seger var rättvis. Nu väntar avgörande på tisdag.

Liverpool vann med 3-0, precis som jag tippade. Två mål av Torres.

Nu väntar en sexdagars arbetsvecka för mig. Det känns jobbigt men det får lov att gå. Jag har varannan vecka det lugnare så man har något att se fram mot.

 


Vi har ju på tok för mycket snö! Nu får det vara nog!
Foto: Gunnar Parment


Jönssonligan finns!


Ni har väl inte glömt bort att ställa fram klockan en timma? Sommartiden börjar idag. Om man tittar ut genom det här fönstret så är det allt annat än sommar på gång. Det snöar!

 

Intressant blir det klockan 16.00 idag. Då visar kanal 5 matchen Färjestad-AIK. Det står 3-2  i matcher till AIK och vi kan alltså avgöra kvartsfinalserien nere i Karlstad. Det vore ju otroligt eftersom jag trodde på förhand att Färjestad skulle bli för svåra. Fortsätter Hadelöv att spela stabilt i målet så vinner laget!

Idag spelar även Liverpool mot Sunderland. Det ska bara vara seger. Tips 3-0!

 

Ser att jag är kompis med hela Jönssonligan nu! På Facebook alltså! Jag har fått vänförfrågningar av såväl Sickan, Vanheden och Harry. Jag är sedan tidigare även vän med Wall-Enberg! Jag visste inte att figurerna fanns på riktigt men de gör de ju tydligen.

 


Inomhusträning!


Dagens träningspass är avklarat. Det blev en timma på träningscykeln. Det gick bra och tiden går fort när man har bra musik i hörlurarna. Det är annars lite monotont att cykla inomhus men ganska praktiskt om man inte ids vara ute.

 

Ska över till en granne och låna deras torktumlare. Har tvättat ett duntäcke och då måste man ju tumla det. Det blir att göra i ordning en kycklingrätt lite senare. Har inte bestämt mig vad det blir men det löser sig när det är dags. Det är bara jag o Danne hemma eftersom frun är i kyrkan och hjälper till att laga mat för 60 personer. De ska visst äta kyckling där också. Det var därför jag tog fram två kycklingfiléer och sa till Danne att ”vi käkar väl kyckling vi med!”

 

Har lämnat in två stycken tipssystem. Gjorde även ett 32-raders som jag gav till Danne. Han kanske vinner och inte jag?

 

En timmas träning på cykel kan vara tråkigt. Det underlättar med bra

musik i lurarna. Foto: Dan Örjestad


Nykterister måste vara korkade!


Klockan är strax före 08.00 och utanför mitt fönster ser jag snöflingorna komma från skyn. Hur mycket snö ska vi få? Har precis suttit och chattat med en barndomskompis som är på väg till Thailand med sin familj. Får hoppas de får det trevligt.

 

Jag och han har haft en ganska intressant diskussion om alkoholberoende. Tycker han har mycket kloka synpunkter. Eftersom jag inte dricker alkohol så är det ganska trevligt att höra vettiga åsikter. Varför skall man alltid förklara för folk varför man inte dricker? Om man inte haft alkoholproblem verkar det ju vara något fel på en för att man inte tömmer en treliters kartong vin under helgen. Det är också samma fel på en om man inte heller klämmer 10 burkar starköl under en fotbollsmatch! Samma sak om man är på en lokal för att umgås, ja då är man mycket skum som inte dricker.

 

Folk få göra som de vill för min del bara de inte skyller sina beteenden på att ”jag var ju full”. Det verkar vara lagligt att vräka ur sig vad som helst i fyllan eller ringa upp folk mitt i natten och skälla ut dem, bara man är full så! Gör man det nykter ja då är man dum i skallen.

 


Klädfynd i eftermiddags!


Det har verkligen varit en lyckad dag. Var i Ånäset och handlade. Jag kom hem med ett par skor och en tröja. Jag tyckte först att skorna såg lite bögiga ut men frun och Dan säger att de inte är det. Tröjan var skön som bara den. Bägge dessa saker handlade jag på rea.

 

Verkligen lyckad dag med andra ord. Det blir att göra en fiskrätt till middag. Här i familjen så gillar vi fisk. Man blir klok av fisk sägs det men det har jag då inte märkt.

 

Ikväll blir det att följa matchen AIK-Färjestad på webbradion. Det står 2-2 i matcher. Jag måste även klura ut veckans tipsrad. Tror på förlängning i matchen ikväll. Där kan det gå hur som helst. Tror att det lag som vinner ikväll kommer att ta hem denna kvartsfinalserie.

 

Tröja och skor inhandlades idag. Rea i Ånäset!


Vilken musik är bäst?


Vad mycket bra musik det finns! I min MP3 spelare har jag musik som jag tycker är bra. Vilken musikstil som är bäst beror lite på situationen och humöret. Jag har funderat ut vilka låtar jag tycker är bäst alla tider. Svårt! Här följer ett axplock av låtar jag gillar.

Klicka på låtarna nedan så kan du se och höra dem.

 

U2 - New years day

 

Led Zeppelin - Stairway to heaven

 

Rolling Stones - Satisfaction

 

Pink Floyd - Shine on you crazy diamond

 

Fine young Canibals - She drives me crazy

 

AC DC - Thunderstuck

 

Bob Marley - Exodus

 

Bachman Turner overdrive - You aint seen nothing yet

 

Peter Gabriel - Sledgehammer

 

Rammstein - Du Hast

 

Rammstein är en av många grupper som gjort bra musik.



Skellefteå AIK vill stänga av supportrar!


Läser på Norrans hemsida att Skellefteå AIK tänker porta två supportrar ett år från ishallen för att de systematiskt plankat in. Hahahaha !  Tycker killarna visat vad man anser om de höga biljettpriserna. Ge dem ett årskort för visad företagsamhet.

– Vi tog två killar som skulle planka in. Vi har förstått att det gjort det systematiskt under säsongen, men vi har vi inte vetat var. Nu hade vi våra aningar och ställde en vakt vid den nödutgång de tagit sig in och då åkte det fast, säger säkerhetsansvarige.

 

Ledig idag och givetvis måste man skotta en massa snö. Det verkar aldrig ta slut. Jag ska städa undervåningen också samt hinna fara och träna på gymmet. Har tänkt hinna allt detta till klockan 14.00. Då kommer frun hem från jobbet och då åker vi till Ånäset för att kika på klädrean. Man kanske kan fynda. De har en bra klädaffär där som heter Toms Kläder! Nu kanske jag får ännu bättre rabatter?

 

Ikväll spelar Skellefteå AIK återigen mot Färjestad på hemmaplan. Ska de två killarna lyckas planka in igen?

 


Pengarna växer! Johan Forsberg = kung!


Jag vann på dagens dubbel igår. Oddset blev 27 ggr insatsen! Är övertygad om att jag ligger på plus gentemot ATG, hur många gör det? När det gäller Svenska spel så har jag ett övertag där också eftersom jag vann 127000 för några år sedan.

 

Vad kul att AIK vann i sudden igår! Jag trodde det var kört faktiskt. Johan Forsberg är poängkung hittills! Vad hade det gett för odds? Har sett Johan i olika intervjuer på web-Tv under säsongen. Han verkar alltid så uppåt och jag tror han sprider energi i sin omgivning. Jag tillhörde faktiskt en av dem som trodde han skulle få svårt att platsa när han kom till AIK. Helt underbart att ha fel i detta fall.

 

Börjar jobba klockan 12 idag. Kommer att ta en promenad innan i det vackra vårvädret. Det är ju Våffeldagen idag och på jobbet blir det att grädda våfflor i massor, dock inte att äta för mig. Det får andra göra.

 

 

Johan Forsberg = Kungen


Tips på kost och träning!



Sedan mitt inlägg om att jag minskat med 7,5 kg på 5 veckor har jag fått några mail där folk vill ha lite tips samt kommentarer där det frågas om kost och träning. Jag försöker äta flera gånger per dag. En dag kan se ut ungefär så här:

 

Frukost: Omelett, kaffe och en brödskiva med pålägg alt. en proteindrink kaffe och en brödskiva, med pålägg..

Mellanmål: En frukt, ett glas fil.

Lunch: Keso, fisk eller köttbit, grönsaker.

Mellanmål:  En frukt, ett glas fil.

Middag: Keso, fisk eller kött, grönsaker

Kväll: Brödskiva med pålägg,  keso en kopp te. Alt en proteindrink.

 

Försöker få i mig 150-200 gram protein per dygn. Jag använder ett proteinpulver och tar två proteindrinkar varje dag. Varje drink innehåller drygt 30 g protein. Jag dricker också 2 liter vatten per dygn. Observera att efter ett träningspass är det viktigt att få i sig protein.

 

Träning (ett exempel):

Mån Styrketräning

Tis: Cykling 30 min

Ons Styrketräning

Tor: Promenad eller joggingtur

Fredag: Vila

Lördag: Promenad

Sön: Styrketräning eller jogging.

 

Om man promenerar så har det ingen betydelse när på dygnet man gör detta. Att förbränningen är högre på morgonen är vad en del sagt till mig en ren myt.

 

Om du undrar någonting så maila mig på:  [email protected]

 


Pengarna strömmar in?


Idag är det onsdag. Nästan varje onsdag brukar jag spela på hästar, dagens dubbel. Jag satsar bara 10 kronor. Har ibland haft flyt. Har fått in dubblar som gett 200 ggr pengarna dvs 2000 kronor tillbaka. Jag kan nästan ingenting om trav men jag brukar kolla in saker som kusk, startspår samt hur hästen klarat sig i de tidigare loppen. På onsdagkvällar är det alltid trav från Solvalla.

 

På grund av allergi så har jag nästan aldrig varit på trav. När jag var liten så fick jag följa med dit en gång men blev sjuk. I mitt vuxna liv samma sak. Efter ungefär 3-4 lopp så var det bara att ge upp.

 

Nu väntar en frukost och sedan en rask promenad till jobbet.

 


Tips på klädfynd!


Jag tillhör dem som brukar kunna göra fynd vid inköp av kläder. Nu snackar vi inte mellandagsrea eller annan utförsäljning. Jag brukar kunna göra fynd på Tradera. Det finns mycket som är helt nytt och man kan köpa för 1 kr! Visserligen tillkommer frakt men jag ropade in en splitterny T-shirt häromdagen. Den kostade mig 25 kr inkl frakten. I handeln kostade den 400!

Jag tycker att kläder håller på att vara dyrt. Dessutom är jag en sådan som fastnar för olika plagg medans andra plagg ligger i åratal i garderoben utan att tas fram. Jag brukar dock skänka kläder till välgörenhet. Har en tröja inte använts på tre år så får någon annan ta den.

Nyligen var jag i Stockholm och såg ett par snygga jeans. Tyvärr kostade de nästan 1500!

 

Föresten så var det Jimmy i Umeå som vann mina gamla hörlurar. Rätt svar: Anders Rönnblom var den som tränade Skellefteå AIK då de vann  SM guld i ishockey 1978. Observera att ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

 

1 kr för en tröja som går på nästan 400 i handeln! På

Tradera kan man göra fynd.


Snöplig förlust!


Ska strax iväg till jobbet. Det ser ut att bli soligt idag. Äter frukost först i vardagsrummet framför TV:n innan jag far iväg. Jag har endast 10 minuters promenad till jobbet och det har ju sina fördelar.

Det blev en mycket snöplig förlust då AIK förlorade mot Färjestad igår. Matchen gick till förlängning där Färjestad kunde avgöra. AIK hade ledningen vid flertal tillfällen men hade svåra problem i powerplay. I förlängningen hade man flera spel i denna spelform utan framgång. Johan Forsberg var på bra humör under matchen och gjorde ett hattrick. AIK gjorde dock en bra match och skulle ha vunnit.

 

Johan Forberg gjorde tre mål igår. Tyvärr förlorade vi med 5-4 efter

förlängning.

 


Klokt beslut! Vinn ett par hörlurar!



Höll på att bli vansinnig över mina hörlurar när jag var på gymmet under förmiddagen. Fick då en impulsiv idé att direkt efter träningspasset fara till den lokala radiohandlaren och köpa ett par nya. Jag steg in i butiken och möttes av samme expedit som tidigare sålt enligt honom ett par riktigt bra hörlurar till mig. Jag sa att dessa lurar var skräp. Han svarade då ”Ja det är klart det kan vara olika” I butiken hittade jag ett par KOSS hörlurar. Jag frågade den andre expediten i butiken och han sa att det var ett par riktigt bra hörlurar. Han berättade också att han skulle se Skellefteå AIKs match på onsdag och vi snackade lite slutspelshockey. Jag litar på en AIK:are och jag köpte hörlurarna.

 

Nu till en tävling! Senaste och enda gången Skellefteå AIK blev svenska mästare i ishockey 1978, vem var tränare då? Det första rätta svaret vinner mina gamla hörlurar.

 

Till vänster ser ni mina begagnade hörlurar som ni kan vinna. Till

höger mina nya KOSS hörlurar.


7,5 kilo lättare!


Vägde mig innan frukost i morse. Det visade sig att jag gått ner 7,5 kg sedan jag lade om kosten för 5 veckor sedan. Jag försöker äta flera ggr per dag och ökar proteinintaget men skär bort från kolhydrater. Det har fungerat bra hittills. Jag har givetvis kombinerat detta med träning. Nu räknar jag med att minskningen inte ska bli så mycket mer i fortsättningen. Det är bättre det sker långsamt.

 

En sväng förbi gymmet väntar. Det brukar vara mycket folk där på måndagar. Vad som är viktigt för mig är att musiken är den rätta dvs MP3 spelaren med. Det är alltid lättare att träna om man har bra musik i bakgrunden. Jag måste dock köpa nya hörlurar. Dom jag köpte i höstas ”suger”. ”Dom här har jag sålt massor av till folk som tränar, de sitter jättebra” sa föräljaren i butiken. Äntligen! Tänkte jag. Jodå efter ett joggingpass så hade jag slängt dessa i en soptunna ifall jag hette Sverker Olofsson. Är det någon som har ett tips på bra hörlurar så hör gärna av er.

 

Min MP3 spelare är jag väldigt nöjd med. Jag fick ett presentkort av min far för två år sedan och när jag var på COOP Forum så köpte jag en billig spelare. Då sa expediten ”Jag har en sån här själv och den är bra”! Jag skojade och sa att så måste han väl säga men då sa han att han menar allvar och att den var bättre än en annan som var dyrare. Expediten hade rätt! Ett stort plus till honom.

 


Grattis Hammarby!


Måste gratulera Hammarby till SM-guldet i bandy. Jag kunde se en skymt av matchen på jobbet och det verkade ju snöa en hel del. Har ingen aning om matchen förutom att Hammarby vann. Jag fick ett sms av ”Berra” Lindström som löd ”Detta var toppen! SM GULD”. ”Berra” är en fanatisk Hammarbyare och ser allt genom grön-vita ögon.

 

Liverpool förlorade mot United och det kommer att bli tufft att ta fjärdeplatsen i ligan. På tal om tufft. Leksand fick den sämsta tänkbara starten i kvalserien till elitserien i ishockey. Mycket märkligt. Jag ser dock gärna Leksand i elitserien.

 

Har jobbat hela helgen och imorgon är man ledig. Det blir att fara på gymmet och träna samt städa lite på övervåningen.

 

Grön-vit i själen är Berra Lindström till höger. Här med
fotbollsspelaren Petter Andersson, fd Hammarby numera
Groningen i Holland.

Perfekt skidväder!


Idag är det 7-mila. Det är ett skidlopp mellan Vindeln och Robertsfors. Från mitt fönster ser jag en skymt av spåret. Jag tänkte på en stund gå förbi målområdet innan jag far och jobbar.

Jag läste att Assar Rönnlund vann de första 5 loppen. Sträckan man åker är alltså 7 mil men man kan även åka kortare sträckor.

Det måste ju vara ett perfekt skidföre. Det var nyligen 4-5 minusgrader och en strålande sol.

 


You'll never walk alone!


Jag har alltid varit Liverpoolsupporter och jag är även med i Liverpool FC International Supporters Club Swedish Branch – eller Liverpools svenska supporterklubb som den kallas i folkmun – bildades 1999 som en underförening till Liverpool FC Official Supporters Club. Förut var mina idoler Kevin Keagan och Ian Rush och idag heter favoriterna Fernando Torres och Steven Gerrard.

Idag spelar Liverpool FC mot Manchester U på bortaplan. När det gäller Liverpool så kämpar man om att nå den viktiga fjärdeplatsen. De senaste tre mötena lagen emellan har slutat med 3 segrar för Liverpool, den senaste gången dessa lag möttes på Old Trafford slutade det med en 4-1 seger.

Vår säsong har hittills varit en besvikelse. Nu till sommaren måste det ske någonting drastiskt och det stavas nyförvärv.

 

Här vann jag en pristävling i sambande med en

supporterträff.


AIK förlust men risgrynspuddingen blev uppskattad!


Det blev dessvärre förlust för AIK i den andra kvartsfinalen mot Färjestad i Skellefteå Kraft Arena. Matchen gick till förlängning där Färjestad slutligen vann med 3-2. Nu väntar match på måndag i Karlstad. Den matchen sänds på Canal +.

Har jobbat tills 21.00 och i afton testade jag någonting nytt. Vi hade över en massa risgrynsgröt. Jag blandade det med ägg, lite mjöl och mjölk samt vaniljsocker. In i ugnen i en dryg halvtimma. Sedan serverades det med lite grädde och hallonsylt. Det blev väldigt uppskattat bland de boende.

 


Nykterist? Javisst!


Har varit utan alkohol i sex år. Tyvärr när folk får veta att man inte dricker så får man av många frågor varför man inte gör det! Jag brukar vända på det och fråga varför de dricker? Många tror man haft alkoholproblem men så är det inte i mitt fall.

Var i Stockholm nyligen och var ute med några barndomskompisar på en pub och kollade på hockey. De reagerar inte på att jag inte dricker alkohol. Minns här i Robertsfors då jag undrade om en bekant hade lust att se fotbollsmatchen hemma hos mig för jag hade den rätta kanalen. Jag fick till svar ”hade varit hemskt skoj men jag har tänkt ta några öl och du dricker ju inte”! Jag sa då att han kan ju ta med sina öl och se matchen. Tyvärr så dök han inte upp! Det fanns ”viktigare” saker än matchen.

 


Världens bästa frisör!


Det är lördag morgon. Jag kom att tänka på att jag har världens bästa frisör! Ja det är sant. I Skellefteå så klippte jag mig alltid hos Frisörerna och när jag träffade min blivande fru i Robertsfors så visade det sig att hon kunde klippa. Lite skeptisk var jag i början men hon har klippt mig sedan dess. Vi ett tillfälle klippte jag mig hos en frisör på orten men frun klipper lika bra!

Det har snöat ganska bra det senaste dygnet och imorgon går Skidloppet 7-mila här. Det är start i Vindeln och målgång i Robertsfors. Kul att det händer något. Jag kan tänka mig att de hr fullt upp att få bra spår men det kommer att ordna sig. Det är ju ingen snöbrist i alla fall.

 

Världens bästa frisör och även min fru!


Willy utslagen!


Sagan är slut. Ikväll åkte Willy Björkman ut från Let’s Dance! Willy och Charlotte Sinclairs slutade trea i tävlingen. Vilka som gick till final är ointressant. Willy har skapat stor kalabalik bland tittarna. Antingen har man velat ha ut honom eller så har folk kastat sig på telefonen och röstat. Jag är en av dem som röstat på Willy. Nu är det ointressant att se. Nu hoppas jag att årets Robinsonsegrare Hans Brettschneider kommer med till nästa säsong.


Många besökare på bloggen!


Bloggen är bara en dryg vecka gammal och den har haft 130-260 olika besökare/dygn! Otroligt!

Har kommit hem från jobbet och givetvis så snöar det. Kan man tro att det är midsommar om tre månader? Till dess så har det väl hunnit grönska. Föresten så har jag en arbetskamrat som körde skoter till jobbet! Ganska komiskt, eller hur?

Tyvärr så jobbar jag hela helgen. Det innebär att man missar hockeyn. Jobbar för övrigt varannan helg. Men man ska ju vara glad att man har jobb i dessa tider.

 


Grattis AIK, grattis Pool!


Härlig kväll igår. Det blev segrar både för Skellefteå AIK och Liverpool FC.

AIK bortaslog Färjestad i den första SM finalkvarten med 3-2. Vi var det bättre laget och matchens höjdpunkt var Ivan Majeskys solomål. Målen i matchen har ni här.

 

Liverpool slog Lille med 3-0 i returen efter mål av de bägge giganterna Fernando Torres och Steven Gerrard. Liverpool är vidare till kvartsfinal i Europa League. Vi hade en 1-0 förlust borta mot det franska laget inför matchen så denna matchserie slutade totalt 3-1 i de rödas favör.

 

AIK bortaslog Färjestad i den första SM

kvartsfinalen.


Sveriges bästa kommun?


Det finns de som undrar om Robertsfors där jag bor. Robertsfors nämns ju i boken ”Snabba Cash” eftersom ”JW” kommer därifrån. Jag har dock inte sett vare sig han eller hört någon som känner honom.

Jag har bott i snart 10 år i denna bruksort. Jag är uppväxt i Skellefteå. Robertsfors är beläget mellan Umeå och Skellefteå samt har drygt 6700 innevånare.

Kända personer från Robertsfors är rockgruppen Sahara Hotnights, centerordförande Maud Olofsson samt artisten Frida Hyvönen. Kommunen styrs av alliansen vilket jag innerligt hoppas ska upphöra efter valet i höst.

Det sägs att det är mycket bra fritidsfiske här men jag är tyvärr inte så intresserad av detta. Det finns gott om jordbruk och förra året arrangerades SM i plöjning här.

Jag trivs bra i Robertsfors trots jag är en stadsmänniska. Jag gillar naturen och det finns en del trevliga och roliga människor här. Det skulle bara finnas lite mer arbeten så vi kan behålla ungdomen. Ovanför kommunhuset hänger en skylt som kan få folk på lite dåligt humör ibland.

 

Sveriges bästa kommun enligt skylten ovanför

kommunhuset.


En titt på modet!


Är ledig idag. Jag var och tränade och for sedan och handlade. Här i Robertsfors har vi en klädaffär och jag gick in dit. Ibland kan man ju göra fynd. Kollade på jeans och upptäckte att jag har ju flera par hemma som är minst lika nötta och trasiga som de par de säljer. Jag tittade också på tröjor. Tyvärr så såg jag ingen skillnad på om det var dam eller herr. Hon som jobbade där kom och frågade ”kan jag hjälpa till med något”. Jag sa att jag enbart tittade. Måste säga att visst har jag handlat kläder på Lords fast det är inte så ofta. Besöket var dock inte förgäves. Det är bra att känna till att jeans jag tänkt skicka i soporna är moderna nu.

 

När jag handlade mat så snackade jag med ett troget AIK fan. Han tror på 2-2 mot Färjestad ikväll och att vi avgör i sudden. Hoppas verkligen du har rätt, Jari!

 

Jag behöver inte köpa nya jeans. Jag har

ju lika trasiga och nötta jeans hemma!


Min biologiske far!


Jag kommer i år att ha semester under den första semesterperioden. Jag kommer då att åka till Stockholm en sväng. Pratade med min huvudsponsor och han sa att det bara var att säga till då jag ska boka resan. Jag lärde känna huvudsponsorn för tre år sedan dvs min biologiske far. Min fru tycker vi har många gemensamma nämnare. Pratsam, säger vad man tänker, impulsiv. Jag har också en hel drös med syskon i huvudstaden, har nästan tappat räkningen.

Det blir att åka ner själv. Det skulle vara kul om frun och Danne hängde med men det är ju också en kostnadsfråga. Min fru måste nog arbeta i sommar. Jag får väl försöka köpa någonting åt henne och Danne. Inte för att en massa pengar gör en lyckligare men ibland så önskar man att man hade obegränsat. Skulle vilja ta med Danne till Japan, frun till Island.

 

Sommaren 2007 träffade jag BA i 7:an dvs min

biologiske far för första gången!

 


SVT visar Milleniumtriologin!


Kikar i en TV bilaga och ser att SVT kommer att sända hela Milleniumtriologin av Stieg Larsson med start nu på lördag. Man har gjort sex avsnitt av de tre långfilmerna. Jag har sett alla tre och de är bra. Jag gillar den andra filmen bäst dvs Flickan som lekte med elden. Jag såg den tredje för ett tag sedan men den var lite seg och man begrep ju hur det skulle sluta. Du som inte sett filmerna tycker jag ska ta chansen nu. Frågan är bara hur det gör sig som TV serie när man gör två delar av varje film?

I rollerna ser vi bl.a Michael Nyqvist och Noomi Rapace.

 


U2, Simple Minds eller någon hårdrocksklassiker!


Ser ut att bli en fin dag idag. Jag ska jobba från 12 till 21 men tänker hinna fara och styrketräna innan. Bestämde mig för det innan jag gick i säng igår. Det gäller att inte glömma MP3-spelaren för det värsta som finns är när det spelas skräpmusik på gymmet.

När man kommer till gymmet så är det ju oftast någon före som redan valt musiken. Det kan vara Radio Rix. Där spelar de enbart schlagerlåtar nu. Det finns även en Peter Jöbackskiva som det händer att någon har valt!

Jag tycker det är härligt med bra musik när man tränar så i MP3-spelaren hör jag bl.a U2, Simple Minds eller någon hårdrocksklassiker. Jag har ungefär 200 låtar att välja på.

 

U2 är ok att lyssna på när man tränar.


Nu börjar det!

 

1978 är det magiska året då vi fick oss ett SM-guld i ishockey. På torsdag börjar årets slutspel och vi möter Färjestad i kvartsfinalen. Vi börjar borta i Karlstad men har favör av att få en eventuell sjunde match på hemmaplan. En mycket tuff motståndare och AIK får slå ur underläge. Vilka vinner SM-guld? Vad skulle tala för Skellefteå AIK?

 

-        Stark defensiv med Hadelöv som sista utpost!

-        Inte beroende av en enda femma.

-        Hemmapubliken

Liverpool körde över Portsmouth med 4-1 igår. Fernando Torres gjorde två av målen men det största glädjeämnet var Alberto Aquilani. Italienaren gjorde sin första hela match i den röda tröjan och fick göra sitt första mål.


Hardy Nilsson lyfte bucklan 1978 då AIK blev svenska mästare.

När själen är större än världen!

 

När jag var liten var det friidrottstävling i Skellefteå. Jag fick låna mina föräldrars kamera och träffade Ricky Bruch. Ricky tog sig tid och jag var nöjd över bilden. Jag funderar på att skicka bilden och få den signerad!

Ricky har även medverkat i ett par filmer. Jag har sett ”När själen är större än världen” av Stefan Jarl. Den handlar om när Ricky försökte komma med i Los Angles OS 1984. Stefan Jarl följde Ricky under 14 månader vid träningar och tävlingar och under uppladdningen till OS. Under inspelningen lyfter Ricky Bruch 30 000 ton, och äter 135 000 vitamintabletter. Men han kommer aldrig till Los Angeles. Svenska Olympiska Kommittén ratar honom. I vredesmod beslutar han sig för att bli nummer ett.

 

Här är bilden jag tog på Ricky Bruch. Platsen är

på Norrvalla i Skellefteå.


Fyndig katt!

 

Vår katt, Snövit, är alldeles fantastisk. Hon har lärt sig att öppna ytterdörren från yttersidan! Grannens katt är lite vassare den klarar av att slå på vattenkranen!

Ska iväg på en politisk kurs ikväll. Det är tredje träffen och hittills är det intressant.

Liverpool möter Portsmouth senare ikväll. Jag tippar seger med 2-0. Liverpools senaste vecka har varit allt annat än bra resultatmässigt. Två raka 0-1-förluster är facit. Först förlust mot Wigan i ligan, följt av samma siffror i Europa League-mötet mot Lille. Liverpool bara måste ta tre poäng i hemmamötet mot Portsmouth för att hänga med i kampen om den hett åtråvärda fjärdeplatsen i ligan.

 


Middagstips!

Gjorde middagen idag. Jag gillar att experimentera med mat. Det blev räkor med quinoa. Här följer receptet:

Koka quinoan och när den är färdig rör du i stekt svamp samt ädelost. Fräs broccoli, sugar snaps och cocktailtomater. Tillsätt turkisk yoghurt samt rikligt med lime. Servera och toppa med räkor.

Jag var över till en av våra grannar som är kock och hade med mig ett smakprov. Han tyckte det smakade bra och att upplägget såg fint ut.

 


Träning + Kost = Resultat

 

Jag har börjat träna ganska ordentligt nu. Min vecka består av typ två styrkepass samt tre till fem konditionspass. Givetvis kan det variera något. Idag blir det att styrketräna på eftermiddagen. Vad ger nu detta?

Jag är uppfödd med att motionera är bra. Jag har alltid uppmuntrats att idrotta. Tänk att jag var som barn och ungdom smal som en sticka i ärlighetens namn så hade jag lite komplex över det. Jag kunde äta hur mycket som helst men såg ändå ut som en krigsfånge i kroppen.

Har som vuxen också tränat en hel del men även haft perioder då det varit uppehåll.

För en dryg månad sedan var jag i Stockholm en dryg vecka. Där blev det väldigt mycket mat och efterrätter. Det innebar att jag ökade med fem kilo!

Efter hemkomsten så beslutade jag att lägga om kosten . Jag äter mycket protein och har minskat på kolhydrater. Jag försöker äta flera mål per dag. I morse visade vågen på sex kilos viktnedgång. Första två veckorna rasade jag fyra kilo men nu ungefär ½-1 kilo i veckan. Det bästa av allt är att jag äter mycket mat.

Jag försöker hoppa över godis, kakor, läsk. Jag äter endast två skivor dinkelbröd per dag. Mycket grönsaker, kött och fisk. Hittills har det fungerat bra. Jag försöker använda sunt förnuft och har surrat lite med kompisar som kan det här betydligt bättre än jag. Observera att jag inte håller på med bantning. Jag försöker bara leva sunt.

Det är många man träffar som försöker minska i vikt. De tränar men inte mycket händer. De struntar fullständigt i kosten. Man ska veta att en bulle är en timmas promenad. Att försöka gå ner i vikt innebär att du bör träna men framförallt tänka på vad du äter. Det finns inga genvägar.

Det var en tjej som gick ner i vikt och alla sa att hon har ju börjat träna ordentligt. Detta var inte hela sanningen. Jag såg henne handla på affären och det var inte mycket onyttigt i den matvagnen om man jämförde med hur matvagnen såg ut tidigare.

Vann rätt låt? Tycker hon hade en bra röst och att det är kul att det kommer farm lite nya artister. Det är pinsamt att se Pernilla, Alcazar m.fl.

Tipset gick inte speciellt bra igår men i Tippeligan fick jag oavgjort. Till sist så måste man beundra Skellefteå AIK som tog en fjärdeplats i grundserien. Det innebär en eventuellt avgörande kvartsfinalmatch på hemmaplan.

Vårat ishockeylag en gång i tiden! Någon som ser var jag är?


Plötsligt händer det!

 

Lördag förmiddag och strålande sol i Robertsfors. Hur ser dagen ut här? Dagens viktigaste sak är kanske stryktipsraden. Jag brukar lämna in stryktipset varje lördag. Jag spelar inte för stora pengar och har lite flyt ibland. Jag minns 2003 i december. Ekonomin var skral och jag och min andra hälft var lite oroliga inför julen och vår dåliga ekonomi. Vad händer? Man drar in 13 rätt och vinner nästan 130000!!!!! Det blev ekonomiskt sett en bra jul och alla var nog nöjda med Tomtens paket. Men det är ju historia och man lever inte på gamla meriter. Det är allsvensk fotbollspremiär idag. Jag tror att Kalmar-Göteborg blir oavgjort. Jag är även med i Tippeligan. Det är en stryktipstävling på nätet för medlemmar.

Ska försöka ta en långpromenad under dagen. Det är ganska härligt och då har man MP3 spelaren på sig. Ikväll är det även final i den svenska melodifestivalen. Man kanske skulle satsa en tia på en låt? Jag tror den där Timotejlåten kan hamna högt. Refrängen fastnar i skallen.

Min kompis Björn Granberg skrev någonting ganska lustigt på sin Facebooksida idag. "Frugan bad mig köpa lime på vägen hem från jobbet. Antingen hörde jag fel eller så talar hon otydligt. Nu står jag här med 1 kg lamm"

 

Tröjan är från december 2003. Nästan 130000 på tipset!

 


Motgångar!

 

Kommer hem från jobbet strax efter klockan 21. Min fru sitter i vardagsrummet och virkar. Om jag får säga det själv så är hon väldigt duktig på sådant. Jag beslutar mig för att gå upp på övervåningen och sätta mig vid datorn.

I kväll spelas två intressanta matcher. Skellefteå AIK möter Frölunda i ishockeyns elitserie. Den andra matchen jag syftar på är mötet Lille-Liverpool som är åttondelsfinal i Europa Leauge.

När jag kollar hockeyn möts jag av en fasansfull rubrik då jag loggar in på Norrans hemsida. Frölunda vann med 4-2!! Jag kan trösta mig med att vi redan är klar för slutspel.

Jag hoppar då över till Liverpools svenska supporterklubbs sida. Oj! Lille vann med 1-0! Liverpool har inte gjort någon bra säsong. Vi som hade så stora förhoppningar inför säsongen.

Blir väl krypa till sängs snart för jag ska upp tidigt och jobba imorgon. Jag är ledig hela helgen och siktar på revansch. Nu ska jag ha många rätt på stryktipset.

 

 


Bra dag!

 

Idag jobbar jag från klockan 13.30-21.00. Jag har hunnit med en del saker på förmiddagen. Förutom att slagit igång tvättmaskinen och hängt en tvätt så har jag även varit och styrketränat.

Jag försöker styrketräna två gånger i veckan på ett gym där vi som kommunalt anställda tränar gratis. När vi tränat 15 ggr på ett år så får vi dessutom 15 st komptimmar! Jag lämnade in mitt intyg till chefen igår.

Jag var helt ensam på gymmet men tyvärr hade jag glömt ta med min MP3 spelare. Nu fick jag ratta in Radio Rix. De verkar ju alternera mellan 3-4 olika låtar. Nästa gång så får jag inte glömma MP3 spelaren.

Om man tittar ut genom fönstret så är det en härlig vårdag men det är ju enorma snömassor.

 

 


Gröna sidan upp!


Vad menas med uttrycket "Gröna sidan upp"?  En av de bästa sketcherna jag har hört är Hasse o Tages "Fotbollstränare Bob Lindeman". Det är en parodi på en engelsk fotbollstränare som vunnit SM guld med Halmstad.

Jag är även medlem i Liverpool FC:s svenska supporterklubb. När jag skriver där så använder jag "Bob Lindeman" som mitt alias. Jag är även med i tippeligan.nu och samma alias där, dvs Bob Lindeman.

Har ni inte hört sketchen så lyssna här !



Välkommen till min blogg!

Jag brukar läsa olika bloggar dagligen. Jag tycker det är ett ganska interessant forum. Eftersom jag har många bekannta utspridda lite överallt så tänkte jag försöka mig på att blogga. Jag hoppas kunna skriva regelbundet om allt möjligt.

Välkommen till min blogg!